Perez: Szerencse, hogy nem sérült meg az autóm, amikor Leclerc leszorított - F1VILÁG.HU

Perez: Szerencse, hogy nem sérült meg az autóm, amikor Leclerc leszorított

Sergio Perez szerint csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg versenyautója akkor, amikor a Forma-1-es Olasz Nagydíjon Charles Leclerc leszorította őt a pályáról.

A Red Bull versenyzője küzdelmes versenyen van túl, Monzában mindkét Ferrarit a versenypályán, éles körülmények között kellett legyűrnie. A verseny után Perez újságíróknak nyilatkozva beszélt arról, milyen nehéz dolga volt a Ferrarik pazar végsebessége miatt.

„Először George-on (Russell) kellett átverekednem magam, ami nem volt valami könnyű. A 2-es kanyarban néhányszor a menekülőutat kellett választanom. Amint sikerült magam mögött tudnom őt, a csapat szólt, hogy álljak ki a bokszba, de ez ugyanebben a körben történt” – magyarázta a mexikói.

„Carlos (Sainz) is kiállt, szóval úgy döntöttem, én kint maradok, azt gondolván, hogy elnyújtom egy kicsit jobban az etapot, hogy egy kicsit nagyobb gumikülönbséget építsek ki. Viszont megvolt a kockázata annak, hogy George elénk vág, így végül a Ferrarik mögé kerültünk.”

Perez jó néhány körön át követte a Ferrari párosát, és igyekezett megelőzni Charles Leclerc-t, a monacói azonban csapattársa szélárnyékát, illetve DRS-rendszerét kihasználva elöl tudott maradni. A 31. körben aztán Sainz támadást indított, a Ferrari versenyzője azonban a Variante della Roggia féktávján leszorította őt a pályáról.

„Amint Charles-nak volt DRS-e Carlos miatt, nagyon nehéz volt nyomás alá helyezni őt. Aztán elveszítette a DRS-t, és ekkor kelt életre az én versenyem. Amint előzni tudtam, volt egy kisebb koccanásunk a 4-es kanyar előtt – nem volt semmi helyem, és összeütköztünk. Szerencsére egyikünk autója sem sérült meg.”

Perez aztán a másik Ferrari-pilótával, Carlos Sainzcal is megvívott, és végül meg is előzte a spanyolt, így a 2. helyen ért célba Monzában: „Carlosszal is nagyon szoros volt a küzdelem, de ez várható is ezekben a pozíciókban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!