Perez: Szerencsém volt, hogy nem törtem össze - F1VILÁG.HU

Perez: Szerencsém volt, hogy nem törtem össze

HIRDETÉS
A Holland Nagydíj időmérőjének zárómozzanata Sergio Perezhez köthető, aki az utolsó kanyarra fordulva megpördült, így a mögötte érkezők számára is ellehetetlenült, hogy javítsanak köridejükön.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 02: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 02, 2022 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Miközben Max Verstappen az első helyre kvalifikált hazai közönsége előtt, Perez végül csak ötödik lett, noha úgy érzi, javíthatott volna köridején, ha eljut a célvonalig. Ehhez nem kellett volna sok, a mexikói a pálya utolsó szakaszán járt és a döntött utolsó kanyarra próbálta jól pozicionálni autóját, amikor elkövetett egy apró hibát. A történtek után a versenyző annak örül, hogy Red Bulljával sikerült elkerülnie a közeli falakat, hiszen így nem okozott komoly túlórát szerelőinek.

„Végső soron szerencsés voltam, hogy nem törtem össze az egész autót, mert nagy csattanás lehetett volna belőle. A kanyarbemenetet még jól teljesítettem, de aztán egy kicsit korán emeltem el a lábam a gázról, emiatt megérintettem a kavicságyat és elszállt az autó hátulja. Pedig jó körön voltam, de így nem tudtam javítani” – mondta Perez.

A mexikói formája az év első harmada óta visszaesett a csapaton belüli összevetésben, az utóbbi néhány hétvégén már jelentősebb lemaradásban volt Verstappenhez képest, s talán ennek tudható be, hogy a vasárnapi esélyeket latolgatva nem is tesz említést a győzelemről.

„Nehéz lesz előrébb jutnunk, de mindent megteszek, hogy erős versenyt fussak holnap, ami igazán fontos lenne. Szerintem jó stratégiát dolgoztunk ki, lesz néhány választási lehetőségünk, így bízok benne, hogy sikerül elmenni a többiek mellett” – fogalmazott a bajnokság második helyezettje.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!