Friss hírek

Perez szerint a megpördülő Räikkönen túl optimista volt

Túlontúl optimista volt Kimi Räikkönen a Sergio Perezzel folytatott csatában a múlt vasárnapi Brit Nagydíj hajrájában – ezt mondta a Red Bull versenyzője.

A két pilóta a 11. helyért harcolt egymással a silverstone-i futamon, Perez a frissebb gumikkal indított támadást a finn világbajnok ellen, aki azonban nem akarta hagyni magát, és a pálya 16-os kanyarjában bent tartotta autóját a Red Bull mellett.

A két versenyautó minimális mértékben koccant, ez azonban elég volt ahhoz, hogy Räikkönen megpördüljön, és a 16. helyre csússzon vissza.

„Szerintem csak túl optimista volt” – mondta Sergio Perez az eset után. „Nagyon későn mozdult a 15-ös kanyarban. Kívülről megelőztem őt, és aztán a 16-osban belülre kerültem, szóval előtte voltam, ő pedig próbált kívül maradni.”

Perez számára nehezen alakult a silverstone-i hétvége, a szombati sprintkvalifikáción ugyanis kicsúszott a pályáról, a vasárnapi versenyt így a bokszból kezdte meg.

Innen próbált felzárkózni, és fel is küzdötte magát a pontszerzők közé.

„Határozottan egy olyan hétvége ez, amit el kell felejtenünk. Nem tudtunk annyit előrelépni, mint vártuk. Nagyon nehéz helyzetben találtuk magunkat a gumikkal. Amint bekerültünk a DRS-vonatba, rendkívül nehéz volt előzni.”

„Határozottan azt gondolom, hogy a 7. hely elérhető lett volna. Még pár kör, és szerintem utolértem volna Lance-et [Stroll] és Fernandót [Alonso]. De nagyon nehéz volt, és végül stratégiai okokból úgy döntöttünk, kiállunk a bokszba.”

Perez végül mégsem szerzett pontot, a Red Bull ugyanis úgy döntött, kihívja őt a bokszba, hogy friss abroncsokkal megfussa a leggyorsabb kört, és elvegye a bónuszpont megszerzésének lehetőségét Lewis Hamiltontól.

Perez azt mondja, a Red Bull nagyon rugalmasan állt hozzá silverstone-i stratégiájához.

„Nagyon nyitottak voltunk, és amint forgalomba kerültünk a DRS-vonatban, megérte kipróbálni valamit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!