Perez szerint járt a büntetés Leclerc-nek - F1VILÁG.HU

Perez szerint járt a büntetés Leclerc-nek

A Red Bull pilótája szerint rendben van az ötmásodperces időbüntetés, amit Charles Leclerc a Japán Nagydíj utolsó körében történtekért kapott. Leclerc-nek a világbajnoki második helyezésébe került a pályalevágás.

Váratlan módon szerzett második helyezést Sergio Perez a Japán Nagydíjon, és egyben a Forma-1-es világbajnoki tabellán. A Red Bull mexikói pilótája az esőben lerövidített futam nagy részét a harmadik helyen töltötte Charles Leclerc mögött, akire a viadal utolsó perceiben sikerült felzárkóznia. A pozícióját védő ferraris az utolsó körben hibázott egyet, így s sikánt átvágva a célegyenesre vezető kanyarban tért vissza a pályára. A lendületből érkező Perezt egy agresszív manőverrel sikerült maga mögött tartania, így másodikként szelte át a célvonalat Perez előtt, az FIA azonban egy ötmásodperces időbüntetéssel hátrasorolta őt Perez mögé. A mexikói szerint ez így van rendben.

„Kissé hektikus volt Charles-szal, de jót versenyeztünk. Keményen küzdöttünk egymással. A végén megpróbáltam egy manővert, mire azt hiszem, hogy blokkoltak a kerekei. Elhagyta a pályát, én megpróbáltam kívülről elmenni, de visszajött elém. Szerintem rendben van a büntetés” – fogalmazott Perez, aki ezzel elsőként közölte élő adásban, hogy Leclerc-t hátrasorolják, így Verstappen matematikailag is bebiztosította második világbajnoki címét.

 

„Nagyszerű eredmény ez a Honda és a csodálatos japán szurkolók számára. Óriási nap ez Max világbajnoki címével” – tette hozzá Perez, aki jelenleg egy ponttal vezet Leclerc előtt a világbajnoki tabellán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez szerint járt a büntetés Leclerc-nek
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!