Perez szerint kapukat nyithat meg számára az idei szezon - F1VILÁG.HU

Perez szerint kapukat nyithat meg számára az idei szezon

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatának újonnan szerződtetett versenyzője, Sergio Perez azt mondja, az, hogy idén lehetőséget kap az egyik topcsapatnál, számos ajtót megnyithat számára a jövőben.
NORTHAMPTON, ENGLAND - FEBRUARY 23: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB15 Honda at Silverstone on February 23, 2021 in Northampton, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images for Red Bull Racing)

Perez Alexander Albon helyét vette át a Red Bull Racingnél, a 2021-es szezonra pedig nagy célokat tűzött ki maga elé: szeretne győzelmekért és dobogós eredményekért harcolni.

A mexikói szerződése viszont csak 1 évre szól a Milton Keynes-i istállónál, Perez ugyanakkor pontosan tudja: ha jól szerepel, lehet maradása a csapatnál, de akár más istállók figyelmét is felkeltheti.

„Lehetőségként tekintek erre ahhoz, hogy megmutassam a bennem rejlő potenciált – lesz egy topautóm, és egy topcsapatom” – mondta Perez újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak nyilatkozva.

„Egy olyan lehetőség ez, mely határozottan sok ajtót nyithat meg. Majd meglátjuk, mi történik utána. Meg kell bizonyosodnom arról, hogy ugyanazt csinálom, amit korábban: a maximumot nyújtom, a legtöbbet hozom ki minden lehetőségből, és csak élvezem.”

Perez decemberben írta alá szerződését a Red Bull-lal, így rögtön kénytelen volt belevetnie magát a munkába, hogy mihamarabb összecsiszolódjon a csapattal.

„Elég hektikus tél volt. Amikor aláírtuk a szerződést, már nagyon késői szakaszában jártunk az évnek, de a motiváció rendkívüli volt. Gyakorlatilag nem voltam szabadságon. Gőzerővel dolgoztam a fizikai felkészültségemen, a mérnökökkel a gyárban. Azokra a dolgokra fókuszáltam, amig igazán számítanak, hogy amilyen hamar csak lehet, felvegyem a tempót a bahreini teszt előtt.”

„Ez egy új kihívás. Új embereket kell megismernem, új munkamódszereket, új technikákat. Amikor az ember csapatot vált, sokkal nyitottabbnak kell lennie. Ez egy hatalmas lehetőség versenyzőként is a fejlődésre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!