Pérez szerint nem veszít értékéből a Forma-1

Sergio Pérez szerint semmit sem veszít értékéből a Forma-1 amiatt, hogy a 2014-es idénytől kezdődően dupla pontokat kapnak majd a versenyzők a szezon utolsó futamán.


Sergio Pérez szerint semmit sem veszít értékéből a Forma-1 amiatt, hogy a 2014-es idénytől kezdődően dupla pontokat kapnak majd a versenyzők a szezon utolsó futamán.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) egy hete fogadta el a javaslatot, melyet azóta már a Sportszabályzatba is belefoglaltak az érintettek.

Jövőre tehát az Abu Dhabi Nagydíjon a győzelemért 25 pont helyett 50, a második helyért 18 pont helyett 36, a harmadik pozícióért pedig 15 pont helyett 30 jár, és az utolsó pontszerző, tizedik helyezett is 1 egység helyett 2-t kap majd.

Bár sokan nem értenek egyet a szabálymódosítással, a jövőre a Force India színeiben versenyző Sergio Pérez üdvözli az újítást.

„A szabály az szabály, egyáltalán nem gondolom azt, hogy emiatt veszít értékéből a bajnokság” – mondta a 23 esztendős tehetség az AUTOSPORT-nak.

„Egyszerűen csak nagyobb lesz a feszültség az utolsó futamon, és azt hiszem, az ilyen helyzetekben a legjobb diadalmaskodik.”

„Három éve vagyok ebben a sportban, és ebben a három évben sikerült nagyszerű show-t szolgáltatnunk, főleg tavaly, amikor csak az utolsó versenyen dőlt el a vb-cím sorsa. Ennek a szabályváltozásnak köszönhetően pedig érdekes maradhat a küzdelem egészen az utolsó futamig, szóval határozottan úgy gondolom, hogy ez jót tesz a Forma-1-nek.”

„Majd meglátjuk, hogy alakul a szezon, hiszen mindig lehet visszakozni. De szerintem ez egy érdekes szabály lesz jövőre.”

Amikor arról kérdezték, mi a véleménye Sebastian Vettel reakciójáról, aki szerint egyszerűen abszurd az új szabályozás, a mexikói így felelt: „Mindenkinek megvan a saját véleménye. Néhányan helyesnek gondolják ezt, mások nem. De a döntő futamon ez egy kicsit összekuszálhatja a dolgokat. Valakinek a malmára hajthatja a vizet, de ellene is szólhat. Én várom már.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS