Friss hírek

Pérez szerint nem veszít értékéből a Forma-1

Sergio Pérez szerint semmit sem veszít értékéből a Forma-1 amiatt, hogy a 2014-es idénytől kezdődően dupla pontokat kapnak majd a versenyzők a szezon utolsó futamán.


Sergio Pérez szerint semmit sem veszít értékéből a Forma-1 amiatt, hogy a 2014-es idénytől kezdődően dupla pontokat kapnak majd a versenyzők a szezon utolsó futamán.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) egy hete fogadta el a javaslatot, melyet azóta már a Sportszabályzatba is belefoglaltak az érintettek.

Jövőre tehát az Abu Dhabi Nagydíjon a győzelemért 25 pont helyett 50, a második helyért 18 pont helyett 36, a harmadik pozícióért pedig 15 pont helyett 30 jár, és az utolsó pontszerző, tizedik helyezett is 1 egység helyett 2-t kap majd.

Bár sokan nem értenek egyet a szabálymódosítással, a jövőre a Force India színeiben versenyző Sergio Pérez üdvözli az újítást.

„A szabály az szabály, egyáltalán nem gondolom azt, hogy emiatt veszít értékéből a bajnokság” – mondta a 23 esztendős tehetség az AUTOSPORT-nak.

„Egyszerűen csak nagyobb lesz a feszültség az utolsó futamon, és azt hiszem, az ilyen helyzetekben a legjobb diadalmaskodik.”

„Három éve vagyok ebben a sportban, és ebben a három évben sikerült nagyszerű show-t szolgáltatnunk, főleg tavaly, amikor csak az utolsó versenyen dőlt el a vb-cím sorsa. Ennek a szabályváltozásnak köszönhetően pedig érdekes maradhat a küzdelem egészen az utolsó futamig, szóval határozottan úgy gondolom, hogy ez jót tesz a Forma-1-nek.”

„Majd meglátjuk, hogy alakul a szezon, hiszen mindig lehet visszakozni. De szerintem ez egy érdekes szabály lesz jövőre.”

Amikor arról kérdezték, mi a véleménye Sebastian Vettel reakciójáról, aki szerint egyszerűen abszurd az új szabályozás, a mexikói így felelt: „Mindenkinek megvan a saját véleménye. Néhányan helyesnek gondolják ezt, mások nem. De a döntő futamon ez egy kicsit összekuszálhatja a dolgokat. Valakinek a malmára hajthatja a vizet, de ellene is szólhat. Én várom már.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!