Friss hírek

Perez szerint semmit nem ér a sprintfutamos formátum

A Red Bull versenyzője, Sergio Perez szerint „nagyon unalmasak” az idén bevezetett sprintfutamok, és azok semmi extrát nem nyújtanak a rajongók és a versenyzők számára.

Idén összesen három versenyhétvégén próbálják ki az új formátumot, mely Silverstone-ban debütált még nyáron, most pedig Monzában alkalmazzák. A tervek szerint a Brazil Nagydíjon ugyancsak rövid sprintfutam váltja majd a szombati időmérő edzést.

Az újítás megosztja a versenyzőket és a rajongókat egyaránt, Sergio Perez pedig azok közé tartozik, akik szerint a sprintkvalifikáció semmit nem tesz hozzá az izgalmakhoz.

„Semmi sem történik rajta, nem látom a sprintfutam előnyét” – mondta Perez, aki a szombati sprintkvalifikációt a 9. helyen zárta.

„Gondolom, a rajongók számára is unalmas, mint ahogy a versenyzők számára is. Hogy őszinte legyek, semmit nem tesz hozzá… Jelenleg úgy gondolom, a jelenlegi formátum semmit nem ad hozzá az izgalmakhoz. De nyilván azért csinálták, hogy javítsanak a show-n, szóval majd meglátjuk, hogy a rajongóknak tetszik-e.”

„A problémát valójában a mostani Forma-1-es autók jelentik, maga az előzés. Nagy különbségnek kell lennie két autó között. Ehhez pedig szükség van valamilyen fajta degradációra.”

„Szerintem rossz pályákat is választottak. De nem tudom, hogy van-e jó helyszín kipróbálni…”

A Red Bull versenyzője hozzátette, ha az új, 2022-es autókkal könnyebb lesz előzni, akkor a sprintfutamos formátum is működhet.

„A rajongók szeretni fogják a több előzést a versenyen. De a jelenlegi szabályok mellett nagyon nehéz bármit is nyerni ezzel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!