Friss hírek

Perez tagad: Nem volt szándékos a monacói balesetem!

A Red Bull versenyzője, Sergio Perez határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint még májusban, a Monacói Nagydíj időmérő edzésén szándékosan csapta volna a korlátnak versenyautóját.

Az ezzel kapcsolatos szóbeszéd a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon történtek után kapott szárnyra, sokan ugyanis ennek tulajdonítják azt, hogy Max Verstappen a csapatutasításnak ellent mondva nem engedte el maga mellett a bajnoki összetett 2. helyéért küzdő Perezt.

Mint ismert, Perez a monacói időmérő utolsó szakaszának hajrájában ütközött a korlátnak, az incidens miatt meglengették a piros zászlókat, így senki sem tudott javítani addigi legjobbján. Perez a 3. helyről rajtolt, végül pedig megnyerte a futamot. A holland sajtóban az interlagosi hétvégén kezdték el terjeszteni azt, hogy Verstappen szerint is szándékosan történhetett a monacói ütközés.

Hirdetés
 

Perez az Abu Dhabi Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján cáfolta mindezt.

„Monacóban mindenki követ el hibákat. És látni is lehet, hiszen manapság minden információ rendelkezésre áll, meg lehet nézni ezeket. Az 1-es kanyar előtt is majdnem összetörtem az autót” – magyarázta a mexikói. „Monacóban mindenki követ el hibákat bizonyos helyeken az időmérőn. Nem olyasvalami történt, ami szándékos volt.”

„Monacóban a köridőre hajtottam. Meg lehet nézni a teljes kört, látható, hogy már az 1-es kanyarban is majdnem összetörtem. Egyszerűen mindent beleadtam, hiszen az volt az utolsó kör a Q3-ban. És igen, mindenki követ el hibákat. Ez van, amikor a köridőt hajszolod. De már az 1-es kanyarból is lehet látni, hogy játszottam a gázpedállal, hiszen ez volt az, ahol köridőt veszítettem. És már az 1-es kanyarnál is látni lehetett, hogy majdnem eldobtam.”

Amikor a mexikói pilótát arról kérdezték, hogy Verstappen úgy gondolja-e, hogy szándékosan okozta a balesetet, Perez így felelt: „Házon belül megvitattuk azt, amit Sao Paulóban történt. Abban maradtunk, hogy a csapat érdekében ezt házon belül tartjuk. Ez a legjobb megoldás, hiszen nem indítunk el spekulációkat, és tovább tudunk lépni.”

„Ugyanaz a csapat tudunk lenni, ami eddig is voltunk – egységes és erős. Ez a csapat prioritása, magunk mögött akarjuk hagyni mindezt, és előre akarunk lépni.”

Perez cáfolta, hogy a Red Bull korábban belső vizsgálatot indított a monacói eseményekkel kapcsolatban, mint ahogy azt is, hogy elismerte volna a szándékosságot Christian Horner csapatfőnöknek, illetve a Red Bull tanácsadójának, Helmut Markónak, ahogyan arról a holland sajtóban írtak.

„Ezek csupán a média spekulációi, egyesek pletykákat kreálnak. Ahogy mondtam, mindannyian jól tudjuk, mi folyik csapaton belül, és mindent házon belül is akarunk tartani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez tagad: Nem volt szándékos a monacói balesetem!
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!