Perez tudja, javítania kell időmérős teljesítményén - F1VILÁG.HU

Perez tudja, javítania kell időmérős teljesítményén

HIRDETÉS
Az időmérős teljesítményén szeretne mihamarabb javítani a Red Bull Forma-1-es csapatának versenyzője, Sergio Perez. A mexikói azt reméli, a hétvégi Azeri Nagydíjon már kedvezőbb pozícióból rajtolhat.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 23: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 23, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Perez a Monacói Nagydíjon a 4. helyen ért célba, esélyeit azonban jelentősen rontotta, hogy a szombati időmérő edzésen csak a 9. rajthelyet szerezte meg.

A Red Bull versenyzője pontosan tudja, javítania kell egykörös teljesítményén, hogy esélye legyen a dobogós eredményekre.

„Örülök, hogy végül sikerült jó eredményt elérni, főleg a gyenge időmérő után” – mondta a rutinos mexikói. „Mentálisan kemény verseny volt. „Mint mindig, Monacóban egyszerűen nehéz távol tartani az autót a falaktól, miközben végig a határon vagy. Tudnod kell, mikor nyomd, és mikor ne, ez a kulcs!”

„A vasárnapi eredmény nagy lökést ad a csapatnak, de azt nem szabad elfelejtenünk, hogy még csak öt verseny ment le a szezonból, és hosszú út vár ránk.”

„Nagyon várom már a bakui hétvégét, és remélem, hogy erős időmérőt rakhatunk össze, mert bizonyítottuk, hogy a versenytempónk a legjobbakéval vetekszik. A szombatokon viszont javítanunk kell, és akkor rendben leszünk.”

Perez azt mondja, bár a Red Bull jelenleg élen áll az összetett pontversenyben, egyelőre még korai elszállni ettől.

„Nem változtat semmin. Realistának kell maradnunk, és tudjuk, hogy ez még csak az ötödik verseny volt. Nem számít, hol állunk most, csak az számít, hol végzünk majd a szezon végén, Abu Dhabiban. Leszegett fejjel kell folytatnunk a munkát – olyan keményen, mint az elmúlt pár hónapban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!