Friss hírek

Perez tudja, most neki kellene kordában tartania a Mercedeseket

Nagy feladat vár Sergio Perezre Oroszországban, neki kell ugyanis nyomást gyakorolnia a Mercedesekre azok után, hogy Max Verstappen csak a mezőny végéről rajtol majd vasárnap.

Verstappen új erőforrást kapott erre a hétvégére, és mivel az már a negyedik idén, a Red Bull pilótáját a mezőny végére száműzik majd.

Fontos tehát, hogy a csapat másik versenyzője, Sergio Perez jól szerepeljen a szombatra tervezett, ám az időjárás miatt veszélyben forgó időmérőn.

A mexikói pilóta a második szabadedzést pénteken csak a 11. helyen zárta, ám úgy érzi, van potenciál a Red Bull autójában.

„Azt gondolom, sok hasznos információval rendelkezünk az időmérőre, az eső miatt nem sokat körözhetünk szombaton, szóval talán most volt az utolsó esélyünk arra, hogy száraz körülmények között gyakoroljunk a kvalifikáció előtt” – mondta a szabadedzések után a rutinos versenyző.

„Úgy vélem, van potenciál az autóban erre a hétvégére, csupán meg kell bizonyosodnunk arról, hogy eltaláljuk a dolgokon. Szerintem az első és a második szektorom jónak tűnt, de vannak még területek, melyeken javíthatok az utolsó szektorban.”

„Néhány beállításon is változtatnunk kell, hogy alkalmazkodnunk az időjárási körülményekhez, de sok érdekes dolgok kell még kielemeznünk.”

Perez tudja, mivel Verstappen hátulról rajtol, neki kell majd kordában tartania a Mercedeseket.

„Mivel Max hátulról rajtol, csapatként komoly kihívás vár ránk, és nyilván a Mercedes nagyon erős itt. De remélhetőleg képesek leszünk nyomást helyzeni rájuk, és közel tudunk kerülni hozzájuk az időmérőn – ez lenne az ideális.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!