Friss hírek

Perez tudja, nehéz döntés várhat a Red Bullra Mexikóban

Győzni szeretne hazai versenyén, a Mexikói Nagydíjon a Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Perez, ugyanakkor pontosan tudja, könnyen lehet, hogy adott helyzetben el kell majd engednie maga mellett csapattársát, Max Verstappent.

Verstappen jelenleg 12 pontos előnnyel vezeti az egyéni pontversenyt Lewis Hamilton előtt, így ahogy eddig is, Perezre a bajnokság hajrájában jobbára a szárnysegéd szerep jut majd.

Mivel a 31 esztendős versenyző hazai versenyén áll rajthoz ezen a hétvégén, természetesen adja magát a kérdés, hogyan dönt majd a Red Bull abban az esetben, ha ő az első, Verstappen pedig a 2. helyen autózik majd vasárnap.

Hirdetés
 

„Bonyolult” – mondta a mexikói, amikor egy esetleges csapatutasításról kérdezték, mely megfoszthatja őt a hazai győzelemtől. „Látnunk kell, milyenek lesznek a körülmények a versenyen. Végső soron mi, versenyzőnk csapatként dolgozunk, és leginkább a csapatra fókuszálunk.”

„A teljes képet kell néznünk. Majd meglátjuk a körülményeket. Ez a csodálatos a versenyzésben: a döntéseket az adott pillanatban, másodpercek alatt kell meghozni, még ha bonyolult kérdésekről van is szó.”

Perez egyébként lendületben van, a legutóbbi két versenyen dobogóra állhatott, így magabiztosan készülhet hazai versenyére Mexikóvárosban.

„Azt gondolom, jó ritmusban vagyunk ahhoz, hogy a dobogóért harcoljunk az utolsó versenyeken. Nagy tétje van az utolsó futamoknak, és minden pont fontos lesz. Büszke lennék, ha valóra válthatnám gyerekkori álmom, és győznék. Ez egy igazi lehetőség, ami rajtam és a csapaton múlik, míg a korábbi években más tényezőkön múlt. Szóval nagyon is reálisak az esélyek, a motivációm pedig 100 százalékos.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!