Friss hírek

Pérez túl korán kapott lehetőséget a McLarennél

A Force India csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley úgy véli, Sergio Pérez számára túl korán jött a nagy lehetőség néhány éve a McLarennél.


A Force India csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley úgy véli, Sergio Pérez számára túl korán jött a nagy lehetőség néhány éve a McLarennél.

Azok után, hogy 2012-ben parádésan szerepelt a Saubernél, Pérezt a 2013-as idényre leszerződtette a McLaren csapata Lewis Hamilton helyére.

Hirdetés
 

A mexikói teljesítményével azonban nem voltak elégedettek Wokingban, így helyét 2014-ben a dán Kevin Magnussen vette át.

Pérez azóta a Force Indiánál szerepel kiválóan – legutóbb, Oroszországban például újra felállhatott a dobogóra.

„Az egész az önbizalomról szól, no meg arról, hogy kényelmesen érezze magát csapaton belül” – mondta Bob Fernley, a silverstone-i kiscsapat csapatfőnök-helyettese.

„Checo számára a McLarennél eltöltött időszak egy szerencsétlen élmény volt. Talán túl korán jött számára az a lehetőség. A McLaren nem lehet alábecsülni, nagyszerű csapatot alkotnak, de mi a magunk részéről pontosan tudtuk, hogy Sergio egy nagyszerű tehetség.”

„Az erőssége igazából a versenytempóban rejlik, de az időmérőkön is egyre jobb lesz. Semmi sem választja el őt és csapattársát, Nicót [Hülkenberg] a versenyeken.”

Miután mindkét versenyzőnek érvényes szerződése van a következő évre is, a Force Indiánál bíznak a jövőbeli jó eredményekben.

„A két tehetség közti kontrasztnak hála lehetőségünk van egy nagyon erős autó megépítésére. Különböző tudásanyaggal rendelkeznek, ez pedig lehetővé teszi, hogy az adott pályától függően egyikükre vagy másikukra támaszkodjunk, ami tökéletes lehetőség számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!