Friss hírek

Perez úgy érzi, a turbulens levegő fogott ki rajta

Kiábrándítóan alakult a Brit Nagydíj szombati sprintfutama a Red Bull rutinos pilótája, Sergio Perez számára. A mexikói így csak a mezőny végéről rajtolhat szombaton.

Perez az 5. helyről vágott neki a sprintkvalifikációnak, a verseny elején pedig Fernando Alonsóval és Lando Norrisszal csatázott, ám a Chapel nevű kanyar kijáratán elveszítette a kontrollt autója felett és megpördült, majd a sóderágyba csúszott.

A Red Bull pilótája el tudta kerülni a falat, de a mezőny végére csúszott vissza.

„A kanyarból kijövet már elég határozottan a gázra léptem. Szerintem kifogott rajtam a turbulens levegő, és ez eléggé megnehezítette a dolgokat” – fogalmazott a mexikói.

„Gyakorlatilag utas voltam az autóban, már a kanyar nagyon korai részén. Gyenge napom volt. Talán ez az a hely, ahol eddig a legjobban küszködtünk.”

„Nagyon küszködtem a turbulens levegővel, és nem tudom, hogy ennek köze van-e a kisebb üzemanyag-terheléshez, vagy ilyesmi, de nagyon küszködtem a piszkos levegővel a verseny elején.”

Perez a kicsúszása után folytatni tudta a versenyt, ám nem sokkal a leintés előtt kiállt, mert az elfékezett gumikon túl nagy volt a vibráció.

„Túl nagy vibráció keletkezett a gumikból a kicsúszás miatt.”

A Red Bull egyébként a vasárnapi verseny előtt engedélyt fog kérni a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) arra, hogy ha szükséges, ki tudjanak cserélni néhány alkatrészt az autón.

„Mivel biztonsági ellenőrzéseket kell végeznünk az autón, engedélyt kell kérnünk” – mondta Christian Horner csapatfőnök a Sky Sports F1 televíziónak.

„Nem volt komoly gond, de nagyon elfékezte a gumit. Szerencsére nem ment neki semminek, de a vibráció mértéke nagyon komoly volt, ezért is álltunk ki az autóval, hogy ellenőrzni tudjuk még a holnapi nap előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!