Perez úgy érzi, élete formájában várhatja a 2023-as szezont - F1VILÁG.HU

Perez úgy érzi, élete formájában várhatja a 2023-as szezont

HIRDETÉS
Az összetett pontverseny 3. helyén zárta a 2022-es Forma-1-es szezont Sergio Perez, a mexikói pilóta pedig úgy érzi, élete formájában van, így idén szeretné megtenni a következő lépést.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 29: Race winner Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing slips as he celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 29, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Red Bull az előző szezonban igazán domináns teljesítményt nyújtott, Max Verstappen pedig a szezon 22 versenyéből 15-öt megnyert, és magabiztosan hódította el a világbajnoki címet. Hozzá képest Perez nem villogott annyira, teljesítményével viszont nagyban hozzá tudott járulni ahhoz, hogy az osztrák csapat a konstruktőrök között is a legjobb legyen.

A 32 esztendős versenyző 11 alkalommal állt dobogóra, Monacóban és Szingapúrban pedig győzni tudott. Perez azt mondja, bár a szezon elején jól boldogult a Red Bull RB18-as kódjelű versenyautójával, a bajnokság előrehaladtával egyre nehezebb dolga volt. A rutinos pilóta mégis azt érzi, a szezon hajrájában csúcsformában tudott teljesíteni.

„Folyamatosan dolgozok az ügyön. Azt gondolom, tényleg azon múlik a dolog, hogy mennyire érzem magam kényelmesen az autóban a szezon elején, mivel a legutóbbi idény elején ez volt a helyzet, de aztán egyre inkább elúszott a dolog” – mondta a rutinos mexikói. „Úgy gondolom, Forma-1-es versenyzőként folyamatosan dolgozunk új kihívásokért. Viszont azt érzem most, hogy tényleg a legjobb formámat hozom. Szeretném így folytatni, és nagyon magas szinten kezdeni a következő szezont.”

Perez azt mondja, pontosan tudja, 2023-ban a következetesség kulcsfontosságú lesz majd ahhoz, hogy megtehesse a következő lépést a Red Bullnál.

„A 2022-es szezon nagyon jól indult, ez nem kétséges. Voltak megbízhatósági problémáink az idény elején, de jól állt a szénánk a pályán. Már korán is harcban tudtunk lenni a bajnoki címért.”

„Nekem aztán volt néhány versenyem, ami miatt végül kiestem a vb-címért zajló küzdelemből, szóval van tennivaló ebben a tekintetben a csapattal közösen. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megtartjuk ezt a következetességet, és a következő idényben harcolni tudunk a vb-trófeáért – feltéve, hogy hasonló szintű autónk lesz 2023-ban is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!