Friss hírek

Perez úgy érzi, élete formájában várhatja a 2023-as szezont

Az összetett pontverseny 3. helyén zárta a 2022-es Forma-1-es szezont Sergio Perez, a mexikói pilóta pedig úgy érzi, élete formájában van, így idén szeretné megtenni a következő lépést.

A Red Bull az előző szezonban igazán domináns teljesítményt nyújtott, Max Verstappen pedig a szezon 22 versenyéből 15-öt megnyert, és magabiztosan hódította el a világbajnoki címet. Hozzá képest Perez nem villogott annyira, teljesítményével viszont nagyban hozzá tudott járulni ahhoz, hogy az osztrák csapat a konstruktőrök között is a legjobb legyen.

A 32 esztendős versenyző 11 alkalommal állt dobogóra, Monacóban és Szingapúrban pedig győzni tudott. Perez azt mondja, bár a szezon elején jól boldogult a Red Bull RB18-as kódjelű versenyautójával, a bajnokság előrehaladtával egyre nehezebb dolga volt. A rutinos pilóta mégis azt érzi, a szezon hajrájában csúcsformában tudott teljesíteni.

„Folyamatosan dolgozok az ügyön. Azt gondolom, tényleg azon múlik a dolog, hogy mennyire érzem magam kényelmesen az autóban a szezon elején, mivel a legutóbbi idény elején ez volt a helyzet, de aztán egyre inkább elúszott a dolog” – mondta a rutinos mexikói. „Úgy gondolom, Forma-1-es versenyzőként folyamatosan dolgozunk új kihívásokért. Viszont azt érzem most, hogy tényleg a legjobb formámat hozom. Szeretném így folytatni, és nagyon magas szinten kezdeni a következő szezont.”

Perez azt mondja, pontosan tudja, 2023-ban a következetesség kulcsfontosságú lesz majd ahhoz, hogy megtehesse a következő lépést a Red Bullnál.

„A 2022-es szezon nagyon jól indult, ez nem kétséges. Voltak megbízhatósági problémáink az idény elején, de jól állt a szénánk a pályán. Már korán is harcban tudtunk lenni a bajnoki címért.”

„Nekem aztán volt néhány versenyem, ami miatt végül kiestem a vb-címért zajló küzdelemből, szóval van tennivaló ebben a tekintetben a csapattal közösen. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megtartjuk ezt a következetességet, és a következő idényben harcolni tudunk a vb-trófeáért – feltéve, hogy hasonló szintű autónk lesz 2023-ban is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!