Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Perez úgy érzi, igazságtalanul büntették meg

Igazságtalannak érzi barcelonai büntetését a Racing Point rutinos versenyzője, Sergio Perez. A mexikói versenyző futamon elért eredményéhez 5 másodpercet adtak hozzá, amiért az indoklás szerint figyelmen kívül hagyta a kék zászlós jelzést.

A koronavírus-fertőzése után visszatérő Perez remek formában versenyzett a vasárnapi Spanyol Nagydíjon, és végül a 4. helyen ért célba csapattársa, Lance Stroll előtt.

A mexikói viszont 5 másodperces időbüntetést kapott azért, amiért nem engedte el maga mellett rögtön a lekörözésre készülő Lewis Hamiltont, így visszacsúszott az 5. helyre.

Hamilton a barcelonai pálya kanyargós utolsó szektorában érte utol Perezt, aki csap a katalán ring célegyenesének végén adott utat a versenyt végül megnyerő angolnak.

„Nem értem, hol kellett volna félreállnom, Hamilton a kör legvégén ért utol, az utolsó szektor pedig nagyon szűk, szóval nem volt hová mennem” – mondta Perez a Sky Sports F1 televíziónak.

„Nem lett volna biztonságos ott csinálni valamit, mégis büntetést kaptam. Nagyon unfairnek érzem, de ez van. Annak örülök, hogy legalább a pontoktól nem estünk el, mert Lance kapta meg azokat. De szerintem kemény büntetés volt.”

„A 9-es kanyarban szóltak rám, és a 10-es kanyar előtt Lewis nagyon gyors volt, szóval az első adandó alkalom az 1-es kanyar előtt volt, mert a pálya annyira szűk, szóval csak balul sülhetett volna el.”

„Azt gondoltam, ha ott elengedem, csak több időt veszített volna, minthogy várok, és elengedem őt az 1-es kanyar előtt.”

„A büntetést már megkaptam, nem tudom, hogy változni fog-e valami, mivel nem voltam ott, de láttam ennél sokkal rosszabb eseteket is, ahol az érintettek megúszták.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!