Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Perez úgy érzi, igazságtalanul büntették meg

Sergio Perez, Racing Point RP20, leads Lewis Hamilton, Mercedes F1 W11 EQ Performance
Fotó: Racing Point
Igazságtalannak érzi barcelonai büntetését a Racing Point rutinos versenyzője, Sergio Perez. A mexikói versenyző futamon elért eredményéhez 5 másodpercet adtak hozzá, amiért az indoklás szerint figyelmen kívül hagyta a kék zászlós jelzést.

A koronavírus-fertőzése után visszatérő Perez remek formában versenyzett a vasárnapi Spanyol Nagydíjon, és végül a 4. helyen ért célba csapattársa, Lance Stroll előtt.

A mexikói viszont 5 másodperces időbüntetést kapott azért, amiért nem engedte el maga mellett rögtön a lekörözésre készülő Lewis Hamiltont, így visszacsúszott az 5. helyre.

Hamilton a barcelonai pálya kanyargós utolsó szektorában érte utol Perezt, aki csap a katalán ring célegyenesének végén adott utat a versenyt végül megnyerő angolnak.

„Nem értem, hol kellett volna félreállnom, Hamilton a kör legvégén ért utol, az utolsó szektor pedig nagyon szűk, szóval nem volt hová mennem” – mondta Perez a Sky Sports F1 televíziónak.

„Nem lett volna biztonságos ott csinálni valamit, mégis büntetést kaptam. Nagyon unfairnek érzem, de ez van. Annak örülök, hogy legalább a pontoktól nem estünk el, mert Lance kapta meg azokat. De szerintem kemény büntetés volt.”

„A 9-es kanyarban szóltak rám, és a 10-es kanyar előtt Lewis nagyon gyors volt, szóval az első adandó alkalom az 1-es kanyar előtt volt, mert a pálya annyira szűk, szóval csak balul sülhetett volna el.”

„Azt gondoltam, ha ott elengedem, csak több időt veszített volna, minthogy várok, és elengedem őt az 1-es kanyar előtt.”

„A büntetést már megkaptam, nem tudom, hogy változni fog-e valami, mivel nem voltam ott, de láttam ennél sokkal rosszabb eseteket is, ahol az érintettek megúszták.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS