Friss hírek

Perez úgy érzi, képes lesz ugyanilyen jól teljesíteni a folytatásban

Első győzelmét szerezte a Red Bull Racing színeiben vasárnap Sergio Perez. A mexikói úgy érzi, megvan az áttörés, és mostantól rendre a legjobb helyekért harcolhat majd.

Perez az idei évre szerződött a korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyerő istállóhoz, ahol Max Verstappen csapattársaként kell helytállnia.

A 2021-es szezon azonban nehezen indult számára, az első versenyek pedig jobbára az akklimatizálódásról és a tanulásról szóltak. Bakuban viszont Perez remek teljesítményt nyújtott, és bár a győzelemhez kellett Verstappen balszerencséje is, természetesen nagyon elégedett az eredménnyel.

Hirdetés
 

„Szeretnék köszönetet mondani az egész csapatnak” – mondta boldogan a mexikói versenyző. „Rendkívüli lehetőséget kaptam tőlük. Nem úgy indult a szezon, ahogy reméltük, nehezebben alkalmazkodtam, mint vártam, de rendkívül keményen dolgoztunk az első naptól kezdve a mérnökökkel a gyárban, és végre sikerült remek eredményt elérni.”

„Itt-ott már megmutattuk a sebesség jeleit, de szerintem ezen a hétvégén minden nagyszerűnek tűnt – egészen a Q3-as első etapig, ami nem jött össze. De nem hagytuk el magunkat. Előre néztünk, és nagyszerű versenyünk volt – szóval hihetetlenül boldog vagyok ezzel az eredménnyel. Határozottan nagy önbizalmat ad ez nekem és a csapatomnak is. Elég hullámvasútszerűen alakulnak az idények, fontos, hogy kiélvezzük ezeket a pillanatokat.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire volt más érzés megszerezni ezt a győzelmet, mint a tavaly, szahíri elsőséget, Perez így felelt: „Az első Forma-1-es győzelem megszerzése hihetetlen dolog, de amikor egy új családdal, egy új csapattal tudsz először nyerni, az még jobban összekovácsol titeket. Nagyon különleges élmény megosztani ezeket a pillanatokat. Ezekért a momentumokért élünk, és mindannyian azért vagyunk itt, hogy élvezzük ezeket a vasárnapokat. Nem sok győzelmet szereztem eddig, de mindegyik nagyon különleges volt.”

Perezre igencsak nagy nyomás nehezedett a verseny során, hiszen a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton üldözte őt – a futam második rajtja során pedig a címvédő mellőle indult.

„A csapat gyakorlatilag arra kért, hogy ne cikázzak, szóval nem tudtam felmelegíteni a gumikat az újraindításnál. Próbáltunk eljutni a végéig, csak 2 kör volt hátra. Mi voltunk az élen, csak mi veszíthettük el ezt a győzelmet, nagy volt a tét.”

„Elég hidegek voltak a gumijaim az újraindításnál. Lewis jobban jött el, én pedig próbáltam olyan későn fékezni, amennyire csak tudtam. Úgy voltam vele, ’nincs az az isten, hogy elveszítsem ezt a győzelmet!’. Lewis belül volt, a piszkosabb íven, és így alakult. Ez is azt mutatja, mennyire sebezhetőek vagyunk mindannyian a hibák szempontjából. Körről körre nagyon magas szinten teljesítettünk, az ilyen dolgok bárkivel megtörténhetnek.”

Perez hozzátette, úgy érzi, mostanra sikerült annyira összecsiszolódnia a Red Bull autójával, hogy mostantól rendre a legjobb helyekért harcolhat.

„Határozottan azt érzem, hogy remek fejlődést értem el – nemcsak ezen a hétvégén, de már Monacóban is. Minden hétvégén egyre jobban értem az autót, és minden versenyhétvége után mély elemzéseket végzünk. Rengeteget dolgozunk a gyárban, hogy kiderítsük, mit tudnánk még jobban csinálni csapatként.”

„De igen, szerintem egyre inkább odaérünk, fejlődünk, és nem látom okát annak, hogy egy másmilyen pályán miért ne nyújthatnánk hasonló teljesítményt. Szóval nő az önbizalmam, összeszokunk a csapattal.”

„Persze van még azért… úgy értem, ez még csak a hatodik verseny volt, rengeteg van hátra, de fontos, hogy megtartsuk a lendületet, és fejlődjünk versenyről versenyre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez úgy érzi, képes lesz ugyanilyen jól teljesíteni a folytatásban
Így reagált Leclerc Binotto távozásának hírére
Hivatalos: Binotto távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
McLaren: A Red Bull remek lehetőséget kínálhat Ricciardónak a visszatérésre!
Tükrök helyett kamerák? Az F1 még nem mondott le az ötletről!
Binottót több F1-es istálló is megkörnyékezte

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!