Perez úgy érzi, sok tudást visz a Red Bullhoz - F1VILÁG.HU

Perez úgy érzi, sok tudást visz a Red Bullhoz

HIRDETÉS
Belevetette magát a munkába a Red Bull Forma-1-es csapatánál Sergio Perez: a Racing Pointtól kiebrudalt mexikói pilóta az idei szezonban már az energiaital-gyárosokat erősíti, ahol Alexander Albon helyét vette át, idén pedig Max Verstappen csapattársaként bizonyíthat.
MILTON KEYNES, ENGLAND - JANUARY 12: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing walks in the engineering bays at Red Bull Racing Factory on January 12, 2021 in Milton Keynes, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // SI202101200077 // Usage for editorial use only //

A rutinos pilóta tavaly elképesztő idényt produkált: az egyéni pontversenyt a 4. helyen zárta, ráadásul első Forma-1-es futamgyőzelmét is bezsebelte.

A rövid téli pihenőt után Perez a napokban ismét belevetette magát a munkába: ezúttal már új csapatánál, a Red Bullnál, ahol már meg is ejtette az ilyenkor szokásos üléspróbát, és persze elkezdett ismerkedni az osztrák istálló csapattagjaival.

„Egész pályafutásom során arra vártam, hogy lehetőséget kapjak egy topcsapattól. Ez most végre megtörtént, méghozzá a megfelelő pillanatban. Nagyon szeretném, hogy ez működjön, alig várom, hogy elkezdjem a munkát a mérnökökkel, Maxszal, és segítsem a csapat előmenetelét” – mondta a rutinos mexikói.

„Nagyszerű kihívás ez számomra, és alig várom, hogy pályára guruljak a csapattal. A családom is nagyon boldogok és lelkesek emiatt az új projekt miatt, mindenben támogatnak engem, én pedig nagyon szeretném boldogsággal eltölteni őket, és a csúcsra juttatni a Red Bulla autóját.”

„Fantasztikus, hogy tagja lehetek a Red Bull családjának. Amint az ember belép ide, tudja, miért ennyire sikeresek, rendkívüli infrastruktúrával, eszközökkel és szakemberekkel rendelkeznek. Bizonyos szempontból más, mint azoknál a csapatoknál, ahol korábban dolgoztam.”

Perez azt mondja, persze furcsa volt elhagyni korábbi csapatát, ahol rengeteg évet töltött el, ám próbál a lehető leggyorsabb beilleszkedni a Red Bullnál.

„Nyilván 7 évet töltöttem el korábbi csapatomnál, szóval egy kicsit más érzés – próbálom megtalálni az új családomat itt. Sok évig dolgoztam a volt családomnál, és aztán ez hirtelen megváltozik – de azt kell mondjam, kezdem egyre otthonosabban érezni itt magam. Ez egy fantasztikus és egységes csapat, és már most látom, hogy remekül fogjuk érezni magunkat!”

„Azt gondolom, sok tapasztalatot és tudást hozok a csapathoz, hiszen jelen voltam a Forma-1-ben különféle csapatokkal különböző érákban. Tudom, hogy mire van szükségem magam számára, ugyanakkor pedig előre tudom tolni a csapatot bizonyos területeken.”

Perez a Forma-1-es mezőny egyik legjobbjának kikiáltott Max Verstappen csapattársa lesz majd, és bár tudja, nagy kihívás lesz a holland ellen versenyezni, megpróbálja majd a legjobbat kihozni magából.

Hirdetés

„Max ellen versenyezni nagy kihívás lesz. Mindannyian tudjuk, mennyire tehetséges és gyors, és mennyit tanult az elmúlt években – mostanra egy nagyon komplett versenyzővé vált. Határozottan a mezőny egyik legjobbja, az egyik, ha nem a leggyorsabb versenyző az F1-ben. Komoly kihívás lesz majd ellene versenyezni, hiszen már jó ideje itt van, pontosan tudja, mit akar az autótól, de nagyon várom már, és persze szeretnénk együtt előre vinni a csapatot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!