Friss hírek

Perez újra elkapná a fonalat

A Sauber istálló újonc versenyzője, Sergio Perez biztos abban, hogy a hétvégi Brit Nagydíjon ismét bombaformában versenyezhet azt követően, hogy két hete, Valenciában nem volt könnyű visszarázódni a versenyhétvége ritmusába.


A Sauber istálló újonc versenyzője, Sergio Perez biztos abban, hogy a hétvégi Brit Nagydíjon ismét bombaformában versenyezhet azt követően, hogy két hete, Valenciában nem volt könnyű visszarázódni a versenyhétvége ritmusába.

Perez a Monacói Nagydíj időmérő edzésén szenvedett nagy balesetet, a kisebb sérülések miatt pedig a vasárnapi viadalt, illetve az azt követő Kanadai Nagydíjat is kénytelen volt kihagyni.

„Azért történt, mert nagyon keményen nyomtam azon a hétvégén. A maximumot nyújtottam Monacóban, mert ez egyike azon pályáknak, ahol kijöhetnek a versenyzők közti különbségek” – vallotta be Perez Silverstone-ban.

„Már a Q3-ban voltam, szóval a baleset előtt nagyon jó munkát végeztem, aztán viszont el kellett engedjem az egész hétvégét. A csapattársam pedig, aki mögülem rajtolt, az ötödik helyen ért célba. Szóval nagyon jó hétvégéje volt, és jó hétvégém lehetett volna nekem is, de sajnos kihagytam a futamot, mint ahogy a kanadait is.”

„Végül is mindössze két pontom van, viszont eddig nagyon jól alakult a szezonom.”

„Azt gondolom, veszítettem némi lendületet. Jól mentem Barcelona után, miután pontokat szereztem, Monacóban is nagyon jó hétvégém volt egészen az időmérőig.”

Perez hozzátette, bízik abban, hogy hétvégén már fizikálisan is tökéletesen felkészült lesz és újra remek formában versenyezhet majd.

„Azt hiszem, Silverstone remek lehetőség lesz arra, hogy újra elkapjam a fonalat, hiszen rövid időn belül három versenyt teljesítünk majd, szóval a július számunkra nagyon fontos hónap lesz.”

„Fizikailag küszködtem, mert az ütközés hatását még éreztem a fejemben, tehát nem volt könnyű visszatérni, beugrani az autóba és újra vezetni. Időbe telt, amíg mindent újra megszoktam, de összességében minden rendben.”

„Azt hiszem, a valenciai egyike volt a legjobb hétvégéknek abból a szempontból, hogy tényleg a maximumot nyújtottam, és a körülmények is rendkívül nehezek voltak. Nem volt könnyű visszatérni, de a legjobbat nyújtottam és elégedett vagyok a tizenegyedik hellyel, és biztos vagyok abban, hogy Silverstone-ban már jobb formában leszek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek