Perez üzent a Red Bullnak: Elfogadhatatlan, ami szombaton történt - F1VILÁG.HU

Perez üzent a Red Bullnak: Elfogadhatatlan, ami szombaton történt

A Red Bull versenyzője, Sergio Perez azt mondja, teljességgel elfogadhatatlan az a probléma, mely az Ausztrál Nagydíj szombati napján hátráltatta őt, és mely miatt végül nem tudott a győzelemért harcolni a vasárnapi futamon.

A rutinos versenyző kálváriája a szombati, utolsó szabadedzésen kezdődött, amikor problémák támadtak versenyautójával, mely miatt több alkalommal is kicsúszott a pályáról. Bár részleteket nem árult el sem Perez, sem a csapat, Helmut Marko az eset kapcsán azt mondta, a motorfékkel akadtak gondok.

Perez aztán az időmérőn annak reményében gurult pályára, hogy felülkerekedtek a problémán, ám első gyorskörén rögtön a sóderágyba csúszott, és nem is tudott mért kört futni a kvalifikáción, így az utolsó helyről vágott neki a szezon harmadik versenyének.

 

„Nagyon-nagyon rossz hétvége volt. Ami szombaton történt, az teljességgel elfogadhatatlan” – mondta a mexikói a vasárnapi verseny után. „Felül kell kerekednünk rajta, mert egészen szombatig úgy éreztem, hogy igazán jó hétvégénk lesz.”

Perez azt mondja, bár remek tempóval rendelkeztek, az autóval kapcsolatos problémák teljesen visszavetették az önbizalmát.

„Nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy felkészüljünk erre a nagydíjra, és ez az egész egyszerűen teljesen visszavetett bennünket, minden önbizalmunkat elveszítettük. Azt gondolom, határozottan megvoltak az alapok ahhoz, hogy a győzelemért harcoljunk, de az, hogy az 5. helyen futottam be, kármentésnek tekinthető.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez üzent a Red Bullnak: Elfogadhatatlan, ami szombaton történt
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!