Friss hírek

Perez: Vakon megyünk bele a versenybe

A Red Bull mexikói Forma-1-es pilótája szerint pénteken olyan sok időt elvesztegettek a piros zászlós megszakítások miatt, hogy a Miami Nagydíjra nehezen sikerül épkézláb stratégiát kialakítaniuk. Az nyugtatja meg, hogy valószínűleg a mezőny nagy része hasonló cipőben jár.

A Miami Nagydíj első pénteki edzésnapját követően kevés pilóta mondhatja el magáról, hogy sikerült makulátlan munkát végeznie a friss aszfaltcsíkon. A kétszer hatvan perc során jó néhány pályaelhagyást, több koccanást és ütközést, valamint műszaki hibákat is láthattunk. Az egyik legnehezebb napja talán a Red Bullnak volt, az energiaitalosok Max Verstappen fallal való érintkezése, majd technikai problémái miatt folyamatos szerelésre kényszerültek. De nemcsak az ő garázsoldalában voltak gondok, a folyamatos fennakadások miatt Sergio Perez sem tudta teljesíteni az előre eltervezett programot.

„Ma minden pilótának nehéz napja volt. Eléggé zűrösen alakult a délután, a közepeseken egy, a lágyakon két kört tudtam megtenni. Megtankolva semmit sem értem el a sok piros zászló és az elvesztegetett idő miatt. Lényegében vakon megyünk neki a futamnak, és szerintem ezzel a többség ugyanígy van. Az időmérőre vannak ötleteink, de az időjárással itt gyorsan változhat a helyzet” – nyilatkozott a szabadedzéseket követően.

Hirdetés
 

Perez a problémák ellenére egészen jó időket autózott: az első szabadedzésen a harmadik, a másodikon a negyedik pozícióban zárt, ám hátránya mindkét esetben csak két tizedmásodperc volt a legjobb időhöz képest. A 41 mért köre alatt arra a következtetésre jutott, hogy az egész mezőny kihívások elé néz vasárnap.

„Az ideális íven túl nincs valami nagy tapadás, emellett eléggé kavicsosnak is tűnik a pálya. Kár, mert így szerintem nehéz lesz versenyezni. Ettől függetlenül érdekes lehet a futam, hiszen senki sem tudja, pontosan hol áll” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!