Perez: Vakon megyünk bele a versenybe - F1VILÁG.HU

Perez: Vakon megyünk bele a versenybe

HIRDETÉS
A Red Bull mexikói Forma-1-es pilótája szerint pénteken olyan sok időt elvesztegettek a piros zászlós megszakítások miatt, hogy a Miami Nagydíjra nehezen sikerül épkézláb stratégiát kialakítaniuk. Az nyugtatja meg, hogy valószínűleg a mezőny nagy része hasonló cipőben jár.
MIAMI, FLORIDA - MAY 06: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 stops in the Pitlane during practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 06, 2022 in Miami, Florida. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Miami Nagydíj első pénteki edzésnapját követően kevés pilóta mondhatja el magáról, hogy sikerült makulátlan munkát végeznie a friss aszfaltcsíkon. A kétszer hatvan perc során jó néhány pályaelhagyást, több koccanást és ütközést, valamint műszaki hibákat is láthattunk. Az egyik legnehezebb napja talán a Red Bullnak volt, az energiaitalosok Max Verstappen fallal való érintkezése, majd technikai problémái miatt folyamatos szerelésre kényszerültek. De nemcsak az ő garázsoldalában voltak gondok, a folyamatos fennakadások miatt Sergio Perez sem tudta teljesíteni az előre eltervezett programot.

„Ma minden pilótának nehéz napja volt. Eléggé zűrösen alakult a délután, a közepeseken egy, a lágyakon két kört tudtam megtenni. Megtankolva semmit sem értem el a sok piros zászló és az elvesztegetett idő miatt. Lényegében vakon megyünk neki a futamnak, és szerintem ezzel a többség ugyanígy van. Az időmérőre vannak ötleteink, de az időjárással itt gyorsan változhat a helyzet” – nyilatkozott a szabadedzéseket követően.

Perez a problémák ellenére egészen jó időket autózott: az első szabadedzésen a harmadik, a másodikon a negyedik pozícióban zárt, ám hátránya mindkét esetben csak két tizedmásodperc volt a legjobb időhöz képest. A 41 mért köre alatt arra a következtetésre jutott, hogy az egész mezőny kihívások elé néz vasárnap.

„Az ideális íven túl nincs valami nagy tapadás, emellett eléggé kavicsosnak is tűnik a pálya. Kár, mert így szerintem nehéz lesz versenyezni. Ettől függetlenül érdekes lehet a futam, hiszen senki sem tudja, pontosan hol áll” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!