Perez válaszokat vár a Red Bulltól, mert neki nem engedték meg azt, amit Verstappennek igen - F1VILÁG.HU

Perez válaszokat vár a Red Bulltól, mert neki nem engedték meg azt, amit Verstappennek igen

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Sergio Perez azt mondja, válaszokat vár a csapatától azzal kapcsolatban, hogy ő miért nem próbálkozhatott a vasárnapi verseny hajrájában azzal, hogy megfussa a leggyorsabb kört, miközben csapattársának, Max Verstappennek megadták ezt a lehetőséget.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 19: Race winner Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 19, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Perez a pole pozícióból rajtolva meglehetősen sima győzelmet szerzett a Szaúd-arábiai Nagydíjon, miközben csapattársának, Verstappennek a szombati problémák után a 15. helyről kellett felzárkóznia. A holland ezt meg is tette, feljött a 2. helyre, a verseny hajrájában pedig mindkét Red Bull-pilótának azt mondták, kontrollálják a tempót, és ne versenyezzenek egymással.

Verstappen ennek ellenére az utolsó körben megfutotta a leggyorsabb kört, és bezsebelte az ezért járó bónuszpontot, a verseny utáni sajtótájékoztatón pedig meg is kapták a kérdést a Red Bull versenyzői, mi alapján döntött erről a csapat.

„Néhány körrel a vége előtt rákérdeztem, mi a leggyorsabb kör” – kezdte a válaszadást Verstappen. „Először is, szabadon versenyezhettünk, és aztán nyilván megkaptuk a célköridőket a végén.”

„Világbajnoki pontról van szó, ugyanezt a kérdést megkaptam Bahreinben is. Amikor két autó között zajlik a küzdelem, szerintem teljesen normális, hogy az ember rákérdez, mi a leggyorsabb kör.”

Perez viszont a válaszadáskor odaszúrt csapatának, szerinte ugyanis nem ugyanolyan feltételek vonatkoztak a Red Bull két versenyzőjére.

„Igen… Két körrel a vége előtt rákérdeztem, miközben azt mondogatták nekünk, hogy… Azt mondták, hogy tartsunk egy bizonyos tempót. Azt mondták, enyém a leggyorsabb kör, tartsam a tempót, egy meghatározott tempót.”

„Azt gondoltam, ugyanez a kommunikáció volt Max felé is, vagy ilyesmi. Felül kell vizsgálnunk a dolgok, mert én kétségkívül más információkat kaptam, és nem tudtam nyomni neki akkor.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!