Perez válaszokat vár a Red Bulltól, mert neki nem engedték meg azt, amit Verstappennek igen - F1VILÁG.HU

Perez válaszokat vár a Red Bulltól, mert neki nem engedték meg azt, amit Verstappennek igen

A Red Bull versenyzője, Sergio Perez azt mondja, válaszokat vár a csapatától azzal kapcsolatban, hogy ő miért nem próbálkozhatott a vasárnapi verseny hajrájában azzal, hogy megfussa a leggyorsabb kört, miközben csapattársának, Max Verstappennek megadták ezt a lehetőséget.

Perez a pole pozícióból rajtolva meglehetősen sima győzelmet szerzett a Szaúd-arábiai Nagydíjon, miközben csapattársának, Verstappennek a szombati problémák után a 15. helyről kellett felzárkóznia. A holland ezt meg is tette, feljött a 2. helyre, a verseny hajrájában pedig mindkét Red Bull-pilótának azt mondták, kontrollálják a tempót, és ne versenyezzenek egymással.

Verstappen ennek ellenére az utolsó körben megfutotta a leggyorsabb kört, és bezsebelte az ezért járó bónuszpontot, a verseny utáni sajtótájékoztatón pedig meg is kapták a kérdést a Red Bull versenyzői, mi alapján döntött erről a csapat.

 

„Néhány körrel a vége előtt rákérdeztem, mi a leggyorsabb kör” – kezdte a válaszadást Verstappen. „Először is, szabadon versenyezhettünk, és aztán nyilván megkaptuk a célköridőket a végén.”

„Világbajnoki pontról van szó, ugyanezt a kérdést megkaptam Bahreinben is. Amikor két autó között zajlik a küzdelem, szerintem teljesen normális, hogy az ember rákérdez, mi a leggyorsabb kör.”

Perez viszont a válaszadáskor odaszúrt csapatának, szerinte ugyanis nem ugyanolyan feltételek vonatkoztak a Red Bull két versenyzőjére.

„Igen… Két körrel a vége előtt rákérdeztem, miközben azt mondogatták nekünk, hogy… Azt mondták, hogy tartsunk egy bizonyos tempót. Azt mondták, enyém a leggyorsabb kör, tartsam a tempót, egy meghatározott tempót.”

„Azt gondoltam, ugyanez a kommunikáció volt Max felé is, vagy ilyesmi. Felül kell vizsgálnunk a dolgok, mert én kétségkívül más információkat kaptam, és nem tudtam nyomni neki akkor.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez válaszokat vár a Red Bulltól, mert neki nem engedték meg azt, amit Verstappennek igen
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!