Perez váltóhiba miatt esett ki Kanadában - F1VILÁG.HU

Perez váltóhiba miatt esett ki Kanadában

HIRDETÉS
Váltóprobléma miatt esett ki a vasárnapi Kanadai Nagydíjon a Red Bull mexikói versenyzője, Sergio Perez. A rutinos versenyző ugyan továbbra is a tabella 2. helyét foglalja el, ám hátránya 25 ponttal nőtt csapattársához, Max Verstappenhez képest.
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 19: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Alexander Albon of Thailand driving the (23) Williams FW44 Mercedes at the start during the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 19, 2022 in Montreal, Quebec. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Perez az időmérőn történt balesete után csak a 13. helyről vágott neki a versenynek, ám a Red Bull tempóját látva természetesen jó eséllyel pályázott arra, hogy erős pontszerző helyen zárja a montreali futamot. A 9. körben azonban derült égből villámcsapásként egy technikai probléma megfosztotta őt attól, hogy folytassa a futamot: kénytelen volt leparkolni, így végül pont nélkül zárta a meglehetősen frusztráló kanadai hétvégét.

Érthető, hogy Perez meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott kiesését követően – azt azonban elárulta, mi okozta autójának megállását.

„Váltóproblémánk volt” – fogalmazott a mexikói versenyző. „A 7-es kanyarból kijövet elvesztettem a hajtást. Ezt a hétvégét el kell felejtenem.”

Perez hátránya 46 pontra nőtt az összetettben Verstapennel szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!