Perez: Van potenciál az új Red Bullban! - F1VILÁG.HU

Perez: Van potenciál az új Red Bullban!

Szerdán először vezethette a Red Bull 2021-es Forma-1-es versenyautóját Sergio Perez. A mexikói versenyző azt reméli, idén lesz lehetősége győznie az osztrák istálló színeiben.

Perez Alex Albon helyét vette át az energiaital-gyárosoknál, kedden pedig először gurult pályára a csapat színeiben. Akkor még az istálló 2019-es autójával körözött, szerdán azonban már az új, RB16B jelű modellt is kipróbálhatta.

Bár a körülmények nem voltak ideálisak, és a lehetőségek is korlátozottak voltak, a mexikói azt mondja, van potenciál a Red Bull új autójában.

„Egy új autót vezetni, bejáratni egy új versenygépet mindig különleges dolog egy csapat életében. Mindenki nagyon keményen dolgozott a télen, szóval elég érzelemdús pillanat, amikor az új autó végre pályára gurul. Nagyon vártuk már, és azt kell mondjam, látom is benne a potenciált!” – mondta Perez.

„Nagyon elégedett voltam. Már az RB15-ös után is volt kiindulási alapom arra vonatkozóan, hogy milyen is a Red Bull autója, és hihetetlen volt beülni az autómba, abba az autóba, amit idén vezetni fogok. A körülmények nem voltak túl jók, mégis jó volt beülni egy kicsit, ráérezni a pedálokra, a fékekre, és minden új dologra. Szóval nagyon izgatott vagyok.”

Perez azt mondja, már néhány kör után érezte a különbséget a két versenyautó körözz.

„Azt gondolom, az általános tapadást tekintve érezni az előrelépést mindenféle tempónál – ez már most érezhető. Sokat nem köröztem, de éreztem, hogy az autóban van potenciál.”

A rutinos versenyző azt mondja, egyelőre még azon volt a hangsúly, hogy a lehető legkényelmesebben érezze magát új munkaeszközében.

„Csak próbáltam kényelmesen érezni magam az autóban, hogy mire megérkezünk Bahreinbe, ne kelljen emiatt aggódnunk. Ez azért időigényes folyamat, és változtatnom is kell bizonyos dolgokon, hogy kényelmesen érezzem magam az autóban. De azt kell mondjam, fejlődtünk ezen a téren, változtattunk az ülésen, állítottunk az öveken, mindig kipróbálunk valami mást. Ez a prioritás, hogy kényelmesen érezzem magam az autóban, hogy mire megérkezünk Bahreinbe, készen álljunk arra, hogy szétrúgjunk pár hátsót!”

Perez idén Max Verstappen csapattársa lesz a Red Bullnál, és bízik abban, a csapat új autója elég ütőképes lesz ahhoz, hogy megszorongassák a Mercedeseket 2021-ben.

„Max óriási tehetség, alig várom már a közös munkát. Természetes sebesség van benne, és technikailag is nagyon erős. Remélhetőleg ütőképes lesz az autónk, és annyi pontot tudunk gyűjteni a csapatnak, amennyit csak lehet.

„A cél szerintem a győzelem. Nyilván ez egy folyamat, és remélhetőleg az autó elég jó lesz ehhez. De még várnunk kell egy kicsit. A Mercedesnek nagyon erős csomagja volt az elmúlt években, de remélhetőleg faragni tudunk a hátrányból, és meg tudjuk nehezíteni a dolgukat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!