Perez: Verstappen egy másik bolygóról jött!? - F1VILÁG.HU

Perez: Verstappen egy másik bolygóról jött!?

Nem győzte méltatni saját csapattársát a Red Bull Forma-1-es pilótája, Sergio Perez a Belga Nagydíjat követően. A második helyről rajtolva szerzett második helyet, míg a csapattársa a tizennegyedikről lett első.

Óriási eredményt ért el a Red Bull F1-es istállója a Belga Nagydíjon, ahol Max Verstappen rajtbüntetése ellenére sikerült dupla győzelmet aratniuk. Sergio Perez a csapattársához képest egy kevésbé látványos futamot teljesített, a kötelezőt azonban hozta: közvetlenül a holland mögött ért célba. Hogy elégedett-e az eredményével arra az alábbi szavakkal reagált.

Ma többet szerettem volna elérni” – válaszolt hezitálva. „Ez egy jó lehetőség volt, de Max egyszerűen szárnyalt, mintha egy másik bolygóról jött volna. Érinthetetlen volt. Gumikopást tekintve különösen az első etapom volt gyenge, de ez egy nagyon erős eredmény a csapat számára. Sok pontot szereztünk, ami fontos” – értékelte a versenyét.

A második helyről rajtoló Perez az indítást jól reagálta le, ennek ellenére az első féktávig három autó, a két Mercedes és Fernando Alonso Alpine-ja is elé tudott kerülni. Szerencséjére a Kemmel-egyenes végén Hamilton és Alonso kisebb zűrzavart okozott, így azon átvágva pillanatok alatt visszaszerezte az elbukott pozíciókat. Később az élről rajtoló Carlos Sainzot is sikerült maga mögé utasítania, így csak a „földönkívüli” Verstappen ért előtte célba.

„Az első kör kisebb káosz volt. Nagyon rossz volt a rajtom, több pozíciót is veszítettem, de az ötös kanyarban mindet visszaszereztem” – emlékezett vissza.

A belgiumi eredményének hála Perez Charles Leclerc-t maga mögé utasítva a második helyre lépett előre a világbajnoki tabellán. Előnye öt pont a monacóival szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!