Perez: Verstappennek hála szintet léptem idén - F1VILÁG.HU

Perez: Verstappennek hála szintet léptem idén

HIRDETÉS
A Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Perez elárulta, a 2021-es Forma-1-es szezon során sikerült szintet lépnie, köszönhetően annak, hogy Max Verstappen csapattársaként bizonyíthatott.
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 20: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and third placed Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing celebrate in parc ferme during the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 20, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A mexikói pilóta nagy lehetőséget kapott, hiszen azt követően, hogy távoznia kellett a ma már Aston Martin néven szereplő Racing Pointtól, a Red Bull adott neki lehetőséget az F1-es maradásra.

Perez meg is hálálta a bizalmat: Bakuban versenyt nyert, és nagy segítségére volt Max Verstappennek abban, hogy a holland megnyerje a világbajnoki címet.

„Nagyon intenzív idény volt. Rendkívül intenzív. Rengeteg munka folyt a színfalak mögött, óriási volt a nyomás” – mondta a mexikói a Motorsport.com című internetes portálnak.

„Ha az ember a Red Bull Racingnél versenyez, a nyomás adott, és mindenki rá figyel, és a média is sokkal keményebb egy Red Bull-versenyzővel, ami érthető.”

„De nem volt könnyű, ugyanakkor viszont sikerült szintet lépnek – annak köszönhetően, hogy Max volt a csapattársam, új szinteket értem el. Nagyon élvezem ezt pályafutásom ezen szakaszán, nagyon elégedett vagyok, és ez a legfontosabb.”

Amikor Perezt arra kérték, értékelje Verstappen teljesítményét, elárulta, a holland minden téren rendkívül erős.

„Nagyon jó. Tényleg eggyé tud válni az autóval. Nagyon jó az időmérőn, és nagyon jó a versenyeken” – magyarázta.

„Nagyon komplett és tapasztalt versenyző. Szerintem legendás szezonja volt, nagyon lenyűgöző, le a kalappal előtte. Tényleg eggyé vált az autóval.”

A Red Bull versenyzője hozzátette, pontosan tudja, hogy 2022-re javítania kell a teljesítményén, főleg azért, mert idén nem volt kellőképp következetes.

Hirdetés

„Amikor az ember nincs jó pozícióban, meg ilyenek… Azt gondolom, a legfőbb dolog, ami hiányzott, az a következetesség volt, hogy végig 100 százalékig következetes legyek az autóval.”

„Javítanom kell a teljesítményemen a jövő évre. És igen, remélhetőleg mindannyiunknak sikerül előrébb lépnünk.”

Perez kifejtette, sokat jelent neki is Verstappen idei bajnoki címe.

„Őszintén mondom, hogy igen, mert Max nagyszerű csapattársam volt az első naptól kezdve, és a csapat is fantasztikus volt velem. Én pedig abban a helyzetben voltam, hogy segíthettem a csapattársamat.”

„Nagyon boldog vagyok mindenki miatt. Kár, hogy a konstruktőri cím végül nem lett meg, de azt hiszem, csak pár ponton múlt a végén. Volt némi balszerencse itt-ott. De várom már a jövő évet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!