Perez Verstappenről: Nagy kihívás vár rám, de nincs mit veszítenem! - F1VILÁG.HU

Perez Verstappenről: Nagy kihívás vár rám, de nincs mit veszítenem!

Nagy lehetőséget kapott a 2021-es Forma-1-es idényre Sergio Perez: a rutinos mexikói a Red Bull színeiben állhat rajthoz a királykategóriában, és úgy érzi, nincs mit veszítenie.

Perez tavaly, a Racing Point színeiben első futamgyőzelmét szerezte az F1-ben, ám már ekkor tudni lehetett, csapata nem tart tovább igényt szolgálataira, helyére ugyanis a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt szerződtették.

Decemberben aztán kiderült, Perez a Red Bull Racingtől kap lehetőséget 2021-ben, a mexikói pilóta pedig múlt héten már eredményes tesztprogramot teljesített a csapat új, RB16B jelű versenyautójával.

 

Perez a minap úgy nyilatkozott, 191 F1-es versennyel a háta mögött már nincs mit veszítenie, bár kétségkívül nagy kihívás lesz Max Verstappennel egy csapat versenyezni.

„Amióta tudom, hogy a Red Bullnál fogok versenyezni, tisztában vagyok azzal, hogy nagy kihívással nézek szembe, ez a kihívás pedig Max” – mondta a mexikói versenyző a Forma-1 hivatalos, Beyond The Grid című podcastjában. „Ő egy nagyon összetett versenyző. Meglepetések nem értek – azt láttam, hogy minden tekintetben egy nagyon erős pilóta, és komoly feladat, nagy kihívás vár rám.”

„De én ezt akartam. A sportág legjobbjával akartam összemérni magam. Szóval ez egy óriási kihívás, és egy nagyszerű lehetőség is – olyasvalami, amit nagyon várok már.”

„Nekem nincs mit veszítenem. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen fantasztikus pályafutásom volt, szóval bármi is jön, az nagyszerű lesz.”

„Nem tudom, miért kellene aggódnom, vagy miért kellene tartanom tőle. Mindketten azért vagyunk itt, hogy a lehető legjobb munkát végezzük.”

A 31 esztendős versenyző azt mondja, az előszezoni teszteken sok mindent nem tudott még kiolvasni Verstappen adataiból, a körülmények ugyanis nagyon változóak voltak.

„A körülmények nagyon mások voltak ebben a pár napban mindkettőnk számára. Nem láttam még eleget. Ő egy olyan pályán vezetett, ami időnként 10-15ºC-kal hidegebb volt, és fordítva. Közben pedig a szél is változott.”

„Az első 3-4 verseny után már többet fogok tudni, de azt már most látom, hogy ő egy nagyon gyors, szolid versenyző.”

Perez beszélt arról is, az elmúlt pár hónapban jobban megismerte Verstappent, akivel remekül kijön.

„Ő egy nagyon nyugis srác. Nincsenek politikai játszmák körülötte. Egyszerűen csak élvezi a vezetést, és jól elszórakoztunk abban a pár alkalomban, amikor együtt voltunk. Sok PR-tevékenységet végeztünk közösen. Két napon át csináltunk ezt, és nagyon élveztem.”

„Max egy fiatal srác, aki élvezi az életet, és a vezetéssel foglalkozik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez Verstappenről: Nagy kihívás vár rám, de nincs mit veszítenem!
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren
James Key lett a Sauber technikai igazgatója

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!