Perez visszavágna, a győzelemért harcolna Monacóban - F1VILÁG.HU

Perez visszavágna, a győzelemért harcolna Monacóban

HIRDETÉS
A barcelonai küszködés után Sergio Perez azt reméli, a hétvégi Monacói Nagydíjon esélye lesz arra, hogy a győzelemért harcoljon. A mexikói optimizmusa nem alaptalan, a Red Bull ugyanis általában igencsak erős a szűk utcai pályán, Perez ráadásul egyszer már a dobogóra is felállhatott ott.
PORTIMAO, PORTUGAL - APRIL 30: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional Do Algarve on April 30, 2021 in Portimao, Portugal. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Perez számára nehezen alakult a másfél héttel ezelőtti Spanyol Nagydíj: az időmérő edzésen nem tudott jó formát nyújtani, ráadásul vállproblémákkal is küszködött.

A Red Bull versenyzője azt mondja, már teljesen fitt, így magabiztosan várja a monte-carlói versenyt.

„Kemény hétvége volt a spanyolországi, és negatívan befolyásolta a gyenge időmérős teljesítmény. Nem voltam 100 százalékos fizikailag, szóval küszködtem, de most már újra teljesen formában vagyok” – mondta a mexikói.

„Egyre kényelmesebben érzem magam az autóban, szóval remélem, ezt meg tudjuk mutatni Monacóban, és jó teljesítményt tudunk nyújtani szombaton. Izgatottan várom a mostani versenyt, főleg, hogy tavaly nem volt lehetőségünk Monacóba látogatni.”

Perez 2016-ban dobogóra tudott állni Monte-Carlóban, és mivel a Red Bull általában erős a szűk utcai pályán, bizakodóan várja a hétvégét.

„Remélem, hogy harcolni tudunk a győzelemért” – fogalmazott a mexikói. „Nagy magabiztosságra van szükség az autóban itt, mivel nincs helye a hibának. De egyre magabiztosabbnak érzem magam az autóban, szóval remélem, ezt meg tudom mutatni a hétvége során.”

A rutinos mexikói hozzátette, mivel nagyon hosszú az idény, és szoros csatát vívnak a Mercedesszel, gőzerővel kell folytatniuk a munkát.

„Nagyon fontos, hogy hétvégéről hétvégére maximalizáljunk mindent. Nagy kihívás áll előttünk, a szezon rendkívül hosszú, így mindenkinek 100 százalékot kell nyújtania, hogy megnyerjük ezt a világbajnokságot.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!