Friss hírek

Pérez: Wehrlein helyében én biztosan versenyeznék

A Force India versenyzője, Sergio Pérez azt mondja, Pascal Wehrlein helyében ő biztosan versenyezne, még akkor is, ha nem érezné magát 100 százalékig felkészültnek.

A Sauber német pilótája még Miamiban, a Bajnokok Tornája (Race of Champions) elnevezésű versenyen egy baleset következtében szenvedett hátsérüléseket.

Hirdetés
 

Bár úgy volt, hogy az évadnyitón már rajthoz állhat, két szabadedzés után végül nem vállalta a szereplést, mondván, fizikailag nem elég felkészült.

A héten kiderült, Wehrlein Kínában, de lehet, hogy jövő héten, Bahreinben sem áll rajthoz – helyette pedig Antonio Giovinazzi lesz szolgálatban.

A Force India versenyzője, Sergio Pérez azt mondja, ő biztosan autóba ülne a német helyében.

„Nagyon remélem, hogy nincs semmi komolyabb a dolog mögött, és tényleg csak a fizikai felkészültségéről van szó” – mondta a mexikói versenyző Sanghajban.

„Én biztosan vezetnék inkább, még ha szenvednék is az autóban. De mindenki más, tiszteletben tartom az álláspontját.”

„Versenyzőként nem igazán érdekli az embert, ha nem 100 százalékos – egyszerűen vezetni akar.”

A 2011-es Monacói Nagydíj időmérő edzésén maga Pérez is nagy balesetet szenvedett, mely miatt Kanadában sem tudott rajthoz állni.

„Én is voltam hasonló helyzetben. Kanadában nem engedtek versenyezni, mert még voltak utóhatások, az agyrázkódásom nem múlt el teljesen. Beletelt 5 versenybe, mire újra a régi voltam – csak a nyári szünet után voltam ismét teljesen fitt. Bár megtiltották, hogy Kanadában versenyezzek, nagyon szerettem volna autóba ülni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!