Pereznek is kedvez a Red Bull, eltérő autót vezethet a mexikói - F1VILÁG.HU

Pereznek is kedvez a Red Bull, eltérő autót vezethet a mexikói

HIRDETÉS
Nem érezte komfortosan magát Sergio Perez a Red Bull fejlesztéseivel, ezért a csapata úgy döntött, a következő néhány versenyre visszaszerelnek az autójára egy olyan padlólemezt, amit a Brit Nagydíjig használtak rendszeresen.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 02: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 02, 2022 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Eltérő specifikációjú autókkal áll rajthoz a következő néhány Forma-1-es versenyhétvégén a Red Bull istállója, erősítette meg a hírt Sergio Perez a Holland Nagydíj helyszínén. A szokatlan döntésre azt követően került sor, hogy az utóbbi hat-hét forduló során egyre nagyobbra nőtt Perez lemaradása Max Verstappenhez képest. A mexikói pilóta a május végi Monacói Nagydíjig nagy magabiztossággal vezetett Verstappen mellett, a szóban forgó versenyt meg is nyerte, ám az azt követő fordulókon rendre elmaradt a csapattársa teljesítményétől, így mostanra 93 pontra nőtt a lemaradása. A Red Bull ezért úgy döntött, Perez megkapja azt a padlólemezt, amivel nyár elejéig olyan jól teljesített.

„Mostantól eltérő padlólemezzel versenyzünk” – erősítette meg Perez. „A következő néhány versenyen ez így marad, hogy megpróbáljuk megérteni a helyzetet.”

Perez az utóbbi néhány versenyen többször beszélt arról, hogy mostanában kevésbé érzi magát komfortosan az autójában. Csütörtökön Zandvoortban elismerte, hogy ez a Red Bull fejlesztéseinek számlájára írható, amelyek sokkal inkább a második világbajnoki címére hajtó Max Verstappen vezetési stílusának kedveznek.

A holland pilóta kifejezetten szereti az enyhén túlkormányzott autót, ellentétben Perezzel. A spái futamgyőzelme után Verstappen arról beszélt, számára mennyire kedvezően viselkedik az RB18-as.

„Szerintem összességében ez egy nagyon hatékony autó. Az egész szezon során gyorsak voltunk az egyenesekben, szóval egyes pályákon jobban működik, mint másokon. Azt már korábban is mondtam, hogy Spa talán a legkedvezőbb pálya ennek az autónak, ami a fejlesztéseknek köszönhetően még jobb tartományban működik. Nagyon élvezetes volt Spában vezetni” – fogalmazott Verstappen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!