Friss hírek

Pereznek is kedvez a Red Bull, eltérő autót vezethet a mexikói

Nem érezte komfortosan magát Sergio Perez a Red Bull fejlesztéseivel, ezért a csapata úgy döntött, a következő néhány versenyre visszaszerelnek az autójára egy olyan padlólemezt, amit a Brit Nagydíjig használtak rendszeresen.

Eltérő specifikációjú autókkal áll rajthoz a következő néhány Forma-1-es versenyhétvégén a Red Bull istállója, erősítette meg a hírt Sergio Perez a Holland Nagydíj helyszínén. A szokatlan döntésre azt követően került sor, hogy az utóbbi hat-hét forduló során egyre nagyobbra nőtt Perez lemaradása Max Verstappenhez képest. A mexikói pilóta a május végi Monacói Nagydíjig nagy magabiztossággal vezetett Verstappen mellett, a szóban forgó versenyt meg is nyerte, ám az azt követő fordulókon rendre elmaradt a csapattársa teljesítményétől, így mostanra 93 pontra nőtt a lemaradása. A Red Bull ezért úgy döntött, Perez megkapja azt a padlólemezt, amivel nyár elejéig olyan jól teljesített.

„Mostantól eltérő padlólemezzel versenyzünk” – erősítette meg Perez. „A következő néhány versenyen ez így marad, hogy megpróbáljuk megérteni a helyzetet.”

Hirdetés
 

Perez az utóbbi néhány versenyen többször beszélt arról, hogy mostanában kevésbé érzi magát komfortosan az autójában. Csütörtökön Zandvoortban elismerte, hogy ez a Red Bull fejlesztéseinek számlájára írható, amelyek sokkal inkább a második világbajnoki címére hajtó Max Verstappen vezetési stílusának kedveznek.

A holland pilóta kifejezetten szereti az enyhén túlkormányzott autót, ellentétben Perezzel. A spái futamgyőzelme után Verstappen arról beszélt, számára mennyire kedvezően viselkedik az RB18-as.

„Szerintem összességében ez egy nagyon hatékony autó. Az egész szezon során gyorsak voltunk az egyenesekben, szóval egyes pályákon jobban működik, mint másokon. Azt már korábban is mondtam, hogy Spa talán a legkedvezőbb pálya ennek az autónak, ami a fejlesztéseknek köszönhetően még jobb tartományban működik. Nagyon élvezetes volt Spában vezetni” – fogalmazott Verstappen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Pereznek is kedvez a Red Bull, eltérő autót vezethet a mexikói
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!