Pereznek nem jött be a végén a dupla gyorskör

A Fernando Alonso balesete miatt elrendelt piros zászló olyan pillanatban szakította meg az Ausztrál Nagydíj időmérőjének végjátékát, ami még lehetőséget nyitott különféle stratégiákra. Sergio Perez szokatlan dologgal próbálkozott, de nem tudott vele előrébb jutni.

Szemben az egy körös menetekkel, a mexikói autóját az utolsó menetre jobban megtankolták, hogy az első gyorsköre után egy újabb felvezetést és egy újabb gyors menetet teljesítsen. Az időmérő középső szakaszát az élen záró, és két hete Dzsiddában pole-t szerző Perez viszont ezzel nem tudott javítani, csapattársától egy, a pole-t szerző Charles Leclerc-től közel négy másodperccel maradt el, noha a harmadik helyet így is megszerezte.

„Jól ment az időmérő, különösen a Q2, de a piros zászlók azt eredményezték, hogy nem tudtunk kísérletezni a gumikkal – ilyen megszakítások mellett pedig nehéz jól kidolgozni a stratégiát” – fogalmazott Perez.

Hirdetés
 

„A végén három körre elegendő üzemanyagot kaptam, de csak ekkor derült ki, hogy a két gyorskörös menet nem hatékonyabb annál, mintha csak egy körre hajtottam volna ki. Nem ezt kellett volna csinálnunk, hiszen elúszott vele néhány tizedmásodperc. Charles viszont nagyszerű kört rakott össze és mindent jól csinált, ellenben velem. Remélem, a versenyen közelebb lehetünk és megnehezíthetjük a dolgukat. Eddig nagyon a kedvemre való ez az autó, minden alkalommal közösen tanulunk róla egyre többet, holnap pedig a versenyen nagy javulásra készülök.”

Max Verstappen a második helyre kvalifikált, ám ő sem volt maradéktalanul elégedett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!