Friss hírek

Péreznek tetszik a stewardok új hozzáállása

A Force India versenyzője, Sergio Pérez elárulta, véleménye szerint jót tesz a versenyzésnek, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mostantól jóval elnézőbb az egyes incidensek kapcsán.


A Force India versenyzője, Sergio Pérez elárulta, véleménye szerint jót tesz a versenyzésnek, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mostantól jóval elnézőbb az egyes incidensek kapcsán.

A mexikói pilótát a Kanadai Nagydíj után büntették meg, miután az utolsó körben nagy tempónál összeütközött a williames Felipe Massával, a Brit Nagydíjtól kezdődően azonban a stewardok próbálnak elnézőbbek lenni a versenyzőkkel szemben.

Pérez Silverstone-ban tizenegyedikként ért célba, miután az első kanyarban összeütközött Jean-Eric Vergne Toro Rossójával, utóbbi versenyzőt azonban nem büntették meg a stewardok – Pérez szerint nagyon helyesen.

„Ha mostantól így állunk hozzá a versenyzéshez, az nagyon is jó” – mondta az ifjú versenyző.

„Vergne a futam után odajött bocsánatot kérni, egyszerűen elmérte a kanyar féktávját, miközben két autóval harcolt. Ha ilyen lesz a hozzáállásuk a versenybíróknak, akkor a szezon során végig következetesnek kellene lenniük, nem szabadna büntetniük senkit, ha hasonló incidens történik.”

A háromszoros világbajnok Niki Lauda még korábban úgy nyilatkozott, szerinte hagyni kellene, hogy a versenyzők maguk rendezzék le a vitás kérdéseket, Pérez szerint azonban az azért fontos, hogy legyenek korlátok.

„A dolog lényegével egyetértek, de azért kellenek határok. Véleményem szerint én Montrealban túl kemény büntetést kaptam, mivel mindketten benne voltunk a dologban. Ezután változtattak a szabályon, szóval, ha a jövőben hasonló történik, feltehetően nem büntetnek majd, ami szerintem korrekt dolog.”

„Ha egy versenyző elkövet egy teljesen nyilvánvaló hibát, és tönkreteszi egy másik pilóta versenyét, akkor nyilván büntetést érdemel, de nem olyan vitatható esetekben, mint amilyen a montreali volt. Meg kell találnunk az egyensúlyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek