Friss hírek

Pereznek tetszik Marko őszintesége egy rossz verseny után

A Red Bull Forma-1-es csapatának rutinos versenyzője, Sergio Perez azt mondja, nagyon örül annak, hogy az osztrák istállónál van egy olyan keménykezű vezető, mint Helmut Marko, aki őszintén kimondja azt, amit gondol – legyen az jó, vagy éppen rossz dolog.

Perez idén került a Red Bull csapatához, ahol Max Verstappen oldalán kell bizonyítania. A mexikói számára hullámvasútszerűen alakult az idény első fele, hiszen bár szerzett már egy győzelmet, voltak azért nehéz versenyei is.

A 31 esztendős versenyző már a szezon elején is beszélt arról, tetszik neki a Red Bull motorsport-tanácsadójának brutális őszintesége. Helmut Marko nem rest kimondani azt, amit gondol, és soha nem rejti véka alá a véleményét saját versenyzőivel kapcsolatban sem.

Amikor a Motorsport.com című lap arról kérdezte Perezt, hogy Marko volt-e már rendkívül kemény vele az idény eleje óta, a mexikói így felelt: „Amikor annak kellett lennie. Amikor rossz versenyem van, egyszerűen megmondja, és mindig pontosan azt fogja mondani, amit gondol.”

„Ez jó dolog szerintem egy olyasvalaki számára, aki annyi tapasztalattal rendelkezik, mint én – egy olyan Forma-1-es pályafutással, mint amilyen nekem volt. Jó, hogy van valaki, aki egyenesen kimondja, amit gondol, és amit gondol rólad.”

Perez azt mondja, a Red Bull menedzsmentje rendkívül támogató azóta, hogy csatlakozott az osztrák istállóhoz.

„Nyilván minden információ és adat a rendelkezésükre áll hétvégéről hétvégére. Pontosan tudják, milyenek a versenyzők köridejei. A Red Bullnál nem fogják vissza magukat. Rendkívül átláthatóak velem és a médiával kapcsolatosan is, ami jó dolog.”

„De a legfontosabb dolog, hogy elégedett vagyok, elégedetten mehetek haza hétvégéről hétvégére. Számomra ez a legfontosabb.”

A rutinos versenyző beszélt arról is, remek kapcsolatot alakított ki Max Verstappennel is. Céljuk közös, le akarják gyűrni a Mercedest. Azt ugyanakkor elárulta, nem igen tud tanácsot kérni a hollandtól, kettejük vezetési stílusa ugyanis nagyon különböző.

„Jó a kapcsolatom vele a pályán és azon kívül is, szóval rendszeresen megosztjuk egymással a tapasztalatainkat. Nyilvánvaló, ha én beszélek egy problémáról, ő azzal nemigen szembesül, úgyhogy másképp vezetünk. Ebből a szempontból nehéz az ügy, de együtt visszük előre a csapatot, ami jó dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!