Friss hírek

Pereznél valami nem stimmel az időmérős tempóval

Csapattársához képest kevésbé zárta elégedetten a Kanadai Nagydíj pénteki edzésnapját Sergio Perez, akinek Red Bullja nem a várt szinten működött. Max Verstappen gyorsasága azonban nem elriasztja, inkább megnyugvást lel benne.

Miközben Verstappen az élen zárt, Perez csak a 11. helyre rangsorolt a leggyorsabb köridők alapján a második montreali gyakorláson. A mexikói az utóbbi hetekben remekel az időmérőkön, és két egymást követő szombaton legyőzte Verstappent – amit a holland legutóbb 2018-ban élt át csapaton belül –, most azonban az első nap után nem érezte autójában az átütő egykörös tempót.

„Sajnos nem sokan olvashatunk ki a pénteki eredményekből. Ahhoz, hogy érdemben dolgozni tudjunk az autónk, jó tempót kell vele menni, amiből aztán kiindulhatunk, nekem viszont ez nem volt meg” – ismerte el Perez. „A rövid etapok során gondunk akadt a beállításokkal, és bár a hosszabb etapokon már kicsit használhatóbb eredményeket értem el, a probléma némileg még itt is fennállt.”

Hirdetés
 

„Kicsit hátrányban kezdtem, de remélem, szombatra megtaláljuk a szükséges kompromisszumokat és versenyképes formába hozhatjuk az autót. Meglátjuk, mivel szolgál az időjárás, ami szintén felkavarhatja az állást. Max erősnek tűnik, de ez csak reményt ad számomra, hogy az én autóm is az lesz, amikor ez számít.”

Perez időjárással kapcsolatos megjegyzése nem véletlen, hiszen több csapat is azt olvassa ki a szombati előrejelzésekből, hogy esős lehet az időmérő – ami közép-európai idő szerint 22 órakor kezdődik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!