Költségplafon-ügy

Perezt a versenybírók és Magnussen is hátráltatta az időmérőn

Rendkívül nehéz időmérője volt a Hungaroringen a Red Bull versenyzőjének, Sergio Pereznek. A mexikói egyik köridejét törölték a kvalifikáció során, amit aztán később visszaadtak neki, majd Kevin Magnussen akadályozta őt.

Perez csak a 11. helyről kezdheti meg a vasárnapi futamot, egy hellyel csapattársa, Max Verstappen mögül. A mexikói pilóta érthető módon csalódott, hiszen nem tudta kihozni magából és autójából a maximumot.

„Elég balszerencsés időmérőm volt. Ott volt a pályahatáros incidens, de a köridőmet aztán visszaadták. Aztán a 2-es kanyar előtt ott volt előttem az ideális íven Kevin, el kellett kerülnöm őt, szóval nagyon mélyen mentem bele a kanyarba, és veszítettem pár tizedet, amit aztán nem is tudtam visszanyerni később” – mondta a mexikói versenyző.

Hirdetés
 

„Nem úgy ment ez az időmérő, ahogy vártuk. Egy második szett gumit is fel kellett használnom a Q2-ben, mivel törölték az időmet. Habár visszaadták, befolyásolta az időmérőnket. Elég furcsa volt. Amikor újra kimentem, a 2-es kanyarban pedig előttem volt Kevin.”

Perez azt reméli, a holnapi versenyen jó néhány pozíciót nyerni tudnak majd, és értékes pontokat szereznek.

„Remélhetőleg a vasárnapi versenyen vissza tudunk majd kapaszkodni, és erős pontszerző helyen végzünk majd. Nincsenek jelenleg jó érzéseim az autóban, de holnap jobb lehet a helyzet, a tempónk is javulhat, és remélhetőleg szerezhetünk néhány pontot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perezt a versenybírók és Magnussen is hátráltatta az időmérőn
Komoly elemzések folytak a Mercedesnél a szingapúri gyengélkedés után
Hétvégétől visszatérnek a Honda logói a Forma-1-be!
Williams: Schumacher „határozottan” szerepel a listánkon!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!