Perezt csak motiválja, hogy Verstappen csapattársa lehet a Red Bullnál - F1VILÁG.HU

Perezt csak motiválja, hogy Verstappen csapattársa lehet a Red Bullnál

HIRDETÉS
Max Verstappennek is komoly szerepe volt abban, hogy Sergio Perez szerződést hosszabbított a Red Bull Forma-1-es csapatával — árulta el a mexikói, aki saját bevallása szerint nagyon élvezi, hogy a sportág legjobbja ellen kell bizonyítania.
MILTON KEYNES, ENGLAND - FEBRUARY 15: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talks with Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing during the Oracle Red Bull Racing RB20 car launch at Red Bull Racing Factory on February 15, 2024 in Milton Keynes, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images for Red Bull Racing) // SI202402150743 // Usage for editorial use only //

Perez még 2021-ben lett Verstappen csapattársa a Red Bullnál, és bár azóta meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott, voltak azért győzelmei, az osztrák istálló pedig nemrég bejelentette, meghosszabbította a rutinos pilóta szerződését.

Perez egy 1+1 éves, opciós szerződést kapott a Red Bulltól, így 2025-ben még biztosan a csapatnál versenyezhet, szolgálataira pedig 2026-ban is igényt tarthatnak majd. A 34 esztendős versenyző saját bevallása szerint nagyon élvezi, hogy az osztrák csapatnál versenyezhet, még ha Verstappennel nehezen is tudja tartani a lépést.

„Volt néhány más opcióm, de a szándékom az volt, hogy ezzel a csapattal folytassam” — mondta a mexikói versenyző a RACER kérdésére. „Nagyon örülök. Imádok ezekkel a szerelőkkel és mérnökökkel dolgozni. Mindenki nagyon keményen dolgozik, mindent belead.”

„Rendkívül örülök annak, hogy folytathatom ezzel a csapattal, és nagyon hálás vagyok a lehetőségért, amit kaptam. Tényleg velük szeretném befejezni a pályafutásomat.”

Perez kifejtette, rendkívül motiváló számára az, hogy a mostani mezőny egyik, ha nem a legjobb pilótája, a háromszoros világbajnok Max Verstappen ellen kell helytállnia.

„Imádom azt a kihívást, hogy Max csapattársa lehetek. Konkrétan emiatt akarom folytatni, mert akkora kihívást jelent. Az ember folyamatosan tanul és fejlődik általa” — mondta a mexikói, aki beszélt arról is, mentális szempontból sem egyszerű Verstappen csapattársának lenni.

„Azt, hogy mennyire nehéz, más versenyzők révén is lehetett látni. A Red Bull ebből a szempontból más, mint bármelyik másik csapat. Mentálisan mindent kivesz ez az emberből, és nagyon stabil lábakon kell állnod, hogy megbirkózz a nyomással csapaton belül.”

„Csapaton belül egy olyasvalakivel kell megbirkózni, aki megadja a hangot azzal, hogy ilyen magas szinten teljesít. Eggyé válik az autóval. Ha az ember egy másik csapathoz, és kap egy másik csapattársat, másképp boldogul, de ezt a kihívást egyszerűen imádom.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!