Friss hírek

Perezt dicséri a Red Bull csapatfőnöke

BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 28: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda and Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Aston Martin AMR21 Mercedes compete for position on track during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 28, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
A csapat új versenyzőjét, Sergio Perezt méltatta a vasárnapi Bahreini Nagydíjat követően a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner.

A mexikói pilótának nem volt könnyű hétvégéje, csak a 11. legjobb időt futotta az időmérőn, a versenyt viszont a bokszutcából kellett megkezdenie, miután a felvezető körben autója nemes egyszerűséggel megállt a pályán.

Perez megőrizte hidegvérét a nehéz helyzetben, valahogy működésre bírta a Red Bull autóját, a versenyt pedig végül egy remek felzárkózást követően az 5. helyen zárta.

Christian Horner szerint Perez hétvége teljesítménye mindenképpen biztató a jövőre nézve.

„Azt gondolom, nagyon érett versenyzést produkált. Megmutatta, mennyire tapasztalt” – mondta a csapatfőnök.

„Nyilván volt az a probléma a felvezető körben, de nagyon higgadt maradt. Minden kommunikációt elveszítettünk az autóval, ő pedig a kezébe vette az irányítást. Gyakorlatilag újraindította az autót, működésre bírta.”

„Véleményem szerint a felzárkózása is nagyon erős volt. Szóval nagyon hasznos volt neki az, hogy ennyi időt az autóban tölthetett, és szokhatta. És az előzései, a tempója is nagyon erős volt, ez pedig biztató számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!