Perezt felmentették, Albont kizárták a versenybírók

Nem kap büntetést a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj időmérő edzése után a Red Bull versenyzője, Sergio Perez, a williames Alex Albont azonban diszkvalifikálták a versenybírók.

Perezt azért idézték be a stewardok, mert a gyanú szerint a szombati időmérő edzésen nem lassított le kellőképpen akkor, amikor sárga zászlókat lengettek. A történtek után a mexikói pilótát meghallgatták a versenybírók, végül nem sokkal ezelőtt közleményt adtak ki ügyében.

Ebben részletesen leírták, Perez épp a 11-es kanyart közelítette meg, amikor sárga zászlókat lengettek a pálya szélén: a Red Bull pilótáját figyelmeztette is csapata a veszélyre. A versenybírók nem büntetik meg a mexikóit, vizsgálatukban ugyanis arra jutottak, Perez korábbi köréhez képest 70 méterrel hamarabb elemelte a lábát a gázról, és 50 méterrel hamarabb lépett a fékre, a kanyart pedig 14 km/h-val lassabban teljesítette.

Hirdetés
 

A Williams pilótáját, Alex Albont is vizsgálat alá helyezték, őt azonban kizárták az időmérőről, kiderült ugyanis, versenyautójában nem maradt a mintavételhez elegendő 1 liternyi üzemanyag, ezzel pedig csapata megszegte a technikai szabályzat 6.5.2-es cikkelyét.

A versenybírók a pole-t szerző Charles Leclerc-t, Guanyu Zhout, valamint Yuki Tsunodát is vizsgálják – ők a gyanú szerint szükségtelenül lassan vezettek az időmérőn levezető körükben. A három versenyző jó eséllyel megrovással megússza a kihágást.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!