Perezt lenyűgözte Alonso: Nagyon megérdemli a dobogót!  - F1VILÁG.HU

Perezt lenyűgözte Alonso: Nagyon megérdemli a dobogót! 

Sergio Perez és Fernando Alonso óriási csatát vívott a Brazil Nagydíj utolsó köreiben a dobogóért, majd az előzgetések után végül az Aston Martin pilótájáé lett a 3. hely — a mexikói szerint teljesen megérdemelten. 

Perez sokáig üldözte Alonsót, azonban előzni csak az utolsó előtti körben tudott — Alonso azonban nem törődött bele, így küzdelmüknek az lett a vége, hogy a spanyol visszaelőzte a Red Bullt, majd egy remek célfotó készülhetett róluk, ugyanis az Aston Martint mindössze 53 ezredmásodperccel előbb intette le a kockás zászló. 

A csatát mindketten nagyon élvezték, Perez pedig elismerően nyilatkozott Alonso teljesítményéről — őt is lenyűgözte, hogyan küzdött a spanyol. 

„Fernando nagyon megérdemelte“ — nyilatkozta Perez a Sky Sportsnak. „Remek csatánk volt, nagyon fair küzdelem, a határokig mentünk.“

„Úgy gondolom, ez az, amit sok versenyző tanulhat tőle, mert amit ő csinált, ahogy ő harcolt, szerintem így kellene csinálni.“

Perez az izgalmas befutó után azt sem bánja, hogy végül ő maradt alul a küzdelemben: „Én jöttem ki rosszul belőle, végül veszítettem, de ez rendben van.“

Perez ezúttal remek felzárkózást mutatott, a 9. helyről végül a 4. pozícióban végzett — a mexikói ezzel összességében természetesen nem elégedett, továbbra is javulni szeretne. 

„Az elmúlt néhány versenyen láttuk, hogy a tempó ott van, tényleg nagyon erős volt. Valamiért eddig nem jött össze a végeredmény, de tudom, hogy csak idő kérdése“ — mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!