Perezt még meg is büntették a nehéz verseny után - F1VILÁG.HU

Perezt még meg is büntették a nehéz verseny után

Kiábrándító versenyt futott, és csak a 8. helyen ért célba a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon Sergio Perez, akit ráadásul meg is büntettek a leintést követően.

A mexikói pilóta a gyenge időmérő után eleve csak a 13. helyről rajtolt, és ahogyan arra számítani lehetett, a kanyargós utcai pályán nehezen tudott csak felkapaszkodni csapattársával, Max Verstappennel együtt. A holland végül ötödikként, míg Perez nyolcadikként futott be, miután a Red Bull a legtöbbet hozta ki taktikai lehetőségeiből.

Perez a verseny hajrájában ráadásul összeütközött Alex Albonnal is, ami miatt a leintést követően jelenése volt a versenybíróknál. Végül 5 másodperces időbüntetést szabtak ki rá, ez azonban nem változtatott az elért eredményen.

„Nem volt valami nagyszerű napunk – nehéz volt, ahogy vártuk, az egész versenyen küszködtünk, és semmi sem működött igazán” – mondta a Red Bull versenyzője. „A biztonsági autós időszakok mindig rosszkor jöttek, és ugyanez volt a VSC-vel is. Egyszerűen nem a mi napunk volt.”

„Végül más stratégián voltunk a többiekhez képest, és ez volt a legjobb, amit tehettünk. Azt gondolom, sok mindent meg kell vizsgálnunk a hétvége után, és sok mindent meg kell értenünk csapatként. Úgy gondolom, a problémák a pályával vannak összefüggésben, jövő hétvégén erősebbek kell, hogy legyünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!