Perezt megbüntették, a mai sprintfutamon javítana - F1VILÁG.HU

Perezt megbüntették, a mai sprintfutamon javítana

Nehezen alakult a Forma-1-es Osztrák Nagydíj pénteki napja Sergio Perez számára, a Red Bull versenyzője így csak a 13. helyről kezdheti meg a mai sprintfutamot.
Sergio Perez, Pierre Gasly, Red Bull

A mexikói a 4. legjobb időt autózta a pénteki kvalifikáción, az időmérőt követően azonban visszasorolták őt a 13. rajtkockába, mert kiderült, a Q2-ben az egyik kanyarban kiszélesítette a pályát. Mivel Perez ennek ellenére részt vehetett a Q3-ban, a szabályszegést követő összes gyorskörét törölték, így jó néhány pozíciót veszített az időmérőn elért eredményéhez képest.

„Nehéz nap volt, az első edzés után nem éreztem valami nagyszerűnek a dolgokat, szóval van még mit megértenünk. De remélhetőleg képesek leszünk felzárkózni” – mondta a mexikói. „Az autó nagyon hullámzóan teljesített alattam a nap folyamán, illetve az időmérőn, nem tudtam elkapni a ritmust.”

„Kiábrándító, hogy elveszítettük a 4. helyet, a pálya határai nagyon szűkösek itt idén, de frusztráló, hogy a csapatnak nem szóltak, hogy törölték a köridőme a Q2-ben. A szombatin sprintfutamon javíthatunk, és hosszú verseny vár ránk, szóval leszegett fejjel kell tovább dolgoznunk, és keményen kell nyomnunk, hogy feljebb lépjünk, és jó helyzetből várhassuk a vasárnapi versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!