Friss hírek

Perezt megbüntették, de megtarthatja győzelmét!

5 másodperces időbüntetést kapott a vasárnapi Szingapúri Nagydíjat követően Sergio Perez, a Red Bull versenyzője azonban megtarthatja győzelmét.

A mexikói pilóta ellen azért indult vizsgálat, mert a gyanú szerint megszegte a biztonsági autóra vonatkozó előírásokat, ugyanis az előírt 10 autónyi távolságnál jobban lemaradt a Safety Cartól a vasárnapi futam során.

Perezt és a Red Bull képviselőjét a verseny után idézték be, a versenybírók a pilóta meghallgatásán túl természetesen alaposan kielemezték a rendelkezésre álló bizonyítékokat. A stewardok megállapították, hogy Perez a verseny 36. körében, miközben a biztonsági autó jelzőfényei még világítottak, 10 autóhossznál nagyobb távolságra lemaradt a Safety Cartól a 13-as és 14-es kanyarok között.

A versenybírók ítéletéből kiderült, a versenyirányítás a 9-es és 10-es kanyarok között már figyelmeztette a Red Bull csapatát a szóban forgó szabályra, Perezt pedig tájékoztatták is erről.

Mivel Perez a futam 10. körében hasonlóképp megszegte a biztonsági autóra vonatkozó szabályt – amiért megrovást kapott, a stewardok ugyanis elismerték, az esős körülmények nehézséget okozhattak –, a második kihágásért a mexikói 5 másodperces időbüntetést, és 2 büntetőpontot kapott.

Mivel Perez 7,5 másodperces előnnyel ért célba Charles Leclerc előtt, megtarthatja Szingapúrban megszerzett győzelmét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perezt megbüntették, de megtarthatja győzelmét!
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!