Perezt megbüntették, de megtarthatja győzelmét! - F1VILÁG.HU

Perezt megbüntették, de megtarthatja győzelmét!

HIRDETÉS
5 másodperces időbüntetést kapott a vasárnapi Szingapúri Nagydíjat követően Sergio Perez, a Red Bull versenyzője azonban megtarthatja győzelmét.
SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 29: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing attends the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 29, 2022 in Singapore, Singapore. (Photo by Clive Mason/Getty Images,)

A mexikói pilóta ellen azért indult vizsgálat, mert a gyanú szerint megszegte a biztonsági autóra vonatkozó előírásokat, ugyanis az előírt 10 autónyi távolságnál jobban lemaradt a Safety Cartól a vasárnapi futam során.

Perezt és a Red Bull képviselőjét a verseny után idézték be, a versenybírók a pilóta meghallgatásán túl természetesen alaposan kielemezték a rendelkezésre álló bizonyítékokat. A stewardok megállapították, hogy Perez a verseny 36. körében, miközben a biztonsági autó jelzőfényei még világítottak, 10 autóhossznál nagyobb távolságra lemaradt a Safety Cartól a 13-as és 14-es kanyarok között.

A versenybírók ítéletéből kiderült, a versenyirányítás a 9-es és 10-es kanyarok között már figyelmeztette a Red Bull csapatát a szóban forgó szabályra, Perezt pedig tájékoztatták is erről.

Mivel Perez a futam 10. körében hasonlóképp megszegte a biztonsági autóra vonatkozó szabályt – amiért megrovást kapott, a stewardok ugyanis elismerték, az esős körülmények nehézséget okozhattak –, a második kihágásért a mexikói 5 másodperces időbüntetést, és 2 büntetőpontot kapott.

Mivel Perez 7,5 másodperces előnnyel ért célba Charles Leclerc előtt, megtarthatja Szingapúrban megszerzett győzelmét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!