Perezt nem frusztrálja, hogy csak egy évre hosszabbított vele a Red Bull - F1VILÁG.HU

Perezt nem frusztrálja, hogy csak egy évre hosszabbított vele a Red Bull

HIRDETÉS
Nem jelent extra nyomást Sergio Perez számára az, hogy csapata, a Red Bull csak egy szezonra hosszabbította meg szerződését.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 31: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 31, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A mexikói pilóta idén került az energiaital-gyárosokhoz, ahol Alex Albon helyét vette át. Bár voltak jó versenyei, csapattársával, Max Verstappennel ellentétben nem tud harcban lenni a világbajnoki címért. Mivel azonban rendszeres pontszerző, a konstruktőri bajnokságban igencsak hasznára van a Red Bullnak.

Valószínűleg ez motiválta az osztrák istállót akkor, amikor néhány hete bejelentette, 2022 végéig szerződést hosszabbít Perezzel.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a napokban úgy nyilatkozott, hogy mi lesz 2023-ban, az még teljesen nyitott – azt sem zárta ki, hogy újra lehetőséget adnak majd Pierre Gaslynak, esetleg Alex Albonnak. A Motorsport.com című lapnak nyilatkozva Sergio Perez azt mondta, őt nem zavarja, hogy csak egy szezonra hosszabbítottak fele.

„Számomra ez nem jelent semmilyen különbséget. Ha hosszabb távú szerződésünk van, akkor is versenyzők vagyunk, és hétvégéről hétvégére jól akarunk teljesíteni” – mondta a Red Bull-lal eddig egy versenyt nyerő mexikói.

„Hogy őszinte legyek, nem olyasvalami ez, amin gondolkodom. Az egyetlen dolog, amire gondolok, az a következő versenyhétvége. És fordítva is igaz ez. Nem gondolok arra, hogy ’ó, most már van szerződésem a jövő évre, szóval nyugodtabb lehetek’. Egyáltalán nem. Ha így gondolkodnék, már amúgy sem lennék itt.”

Perez azt mondja, bár voltak nehéz pillanatai 2021-ben, úgy érzi, egy húron pendülnek a Red Bull menedzsmentjével.

„A bejelentés előtt pár versennyel Helmut [Marko] és Christian beszéltek velem. Mondták, hogy nem kell másfele nézelődnöm, mert elégedettek velem és folytatni akarják. És részemről is ez volt a helyzet. Sikerült megfelelő bizalmat kialakítani ebben a rövid időszakban, ami fontos. Ha Christian és Helmut mondanak valamit, hihetek nekik, ezért nem is aggódtam semmi más miatt.”

A Red Bull versenyzője úgy érzi, a versenytempójával nincsenek különösebb problémák, az időmérőkön viszont javulnia kell.

„Meg kell tennem egy előrelépést az időmérőkön. A versenytempó megvan, de az időmérőn javulnom kell. Pozitívum, hogy ha lemaradásban vagyok Maxszal szemben az időmérőn, az a hátrány a versenyen eltűnik. Sikerült tehát közelebb kerülnöm, de szombaton is le kell faragnom a hátrányomat, hogy rögtön odatehessem magam.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!