Perezt nem zavarja Ricciardo jelenléte - F1VILÁG.HU

Perezt nem zavarja Ricciardo jelenléte

HIRDETÉS
Egyáltalán nem jelent extra nyomást Sergio Perez számára az, hogy Daniel Ricciardo tartalékversenyzőként visszatért a Red Bull Forma-1-es csapatához.
Max Verstappen and Sergio Perez seen during a photo shoot of the kit launch of Red Bull Racing in London, United Kingdom in 2023. // Red Bull Racing / Red Bull Content Pool // SI202301310404 // Usage for editorial use only //

Ricciardo 2014 és 2018 között volt a Red Bull versenyzője, az elmúlt két évet pedig a McLaren csapatánál töltötte – a wokingi gárda viszont gyenge teljesítménye miatt idő előtt felbontotta szerződését. Az ausztrál pilóta így visszatért korábbi csapatához, a Red Bullhoz, ahol tartalékpilótaként Max Verstappen és Sergio Perez munkáját segíti majd – szükség esetén pedig autóba is ül majd helyettük.

Bár a Red Bullnál nem tervezik azt, hogy Ricciardót állandó pilótává nevezik ki a jövőben, sokak szerint szerződtetése mindenképpen motiváló lehet Sergio Perez számára – kinek jelenlegi szerződése 2024 végéig szól a csapatnál.

A Red Bull múlt pénteki autóbemutatóján a rutinos mexikóit meg is kérdezték erről, ő viszont azt mondja, egyáltalán nem jelent nyomást számára Ricciardo jelenléte.

„Nem. Ha az ember a Red Bull Racingnél van, jobban teszi, ha a legjobbját nyújtja” – reagált a mexikói. „Nem számít, hogy Daniel itt van-e, vagy sem, a Red Bull tulajdonképpen bármelyik versenyzőt választhatja a mezőnyből, amelyiket csak akarja.”

Sőt, Perez szerint nagyon is jó, hogy Ricciardo visszatért a csapathoz, a 232 F1-es versenyen rajthoz álló, és 8 győzelmet szerző ausztrál ugyanis nagy segítség lesz a Red Bullnak idén.

„Azt gondolom, nagyon szerencsések vagyunk, hogy itt van Daniel, hiszen rendkívüli tapasztalattal bír, és jó, hogy a gyárban együtt dolgozhat majd a mérnökökkel. Nagyon jól tudja, mi fán terem az autó, érti, amiről beszélünk. Szóval szerintem nagyon jó, hogy van itt egy olyasvalaki, mint ő, főleg a hétvégéken, ahol komoly segítséget nyújt majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!