Pert nyert a Schumacher család a kamuinterjút közlő német lap ellen - F1VILÁG.HU

Pert nyert a Schumacher család a kamuinterjút közlő német lap ellen

HIRDETÉS
Pert nyert a Die Aktuelle című német lap ellen Michael Schumacher családja azok után, hogy a lap még tavaly egy mesterséges intelligencia által generált „kamuinterjút” közölt hasábjain.
Bildnummer: 00510701  Datum: 31.07.1994  Copyright: imago/Alternate

Michael Schumacher (Deutschland / Benetton-Ford) mit seiner Ehefrau Corinna; quer, Lachen, Frau, Gattin, Ehegattin, Fahrerfrau, Fahrerfrauen, Outfit, Kleidung, privat Grofler Preis von Deutschland 1994, Formel 1 Weltmeisterschaft, F1, F, GP, WM, Vdia Hockenheim Hockenheimring Freude,  Motorsport Grand Prix Herren Einzel Deutschland Gruppenbild optimistisch Randmotiv Personen

Az ügy óriási vihart kavart Németországban, ennek következtében pedig menesztették is a lap főszerkesztőjét, Anne Hoffmannt, később pedig elnézést is kértek a Schumacher családtól.

A hétszeres világbajnok családja természetesen pert indított a Die Aktuelle kiadója ellen, a meghallgatást pedig nemrégiben meg is tartották a bíróságon. Bár hivatalosan ezt nem közölték, úgy tudni, az újság kiadója 200 ezer eurós — azaz bő 77 millió forintos — kompenzációt lesz köteles fizetni Michael Schumacher családjának.

Michael Schumacher még 2013 decemberében, tehát több mint 10 éve szenvedett sorsfordító síbalesetet, a család pedig azóta nem sokat árult el az egykori Forma-1-es versenyző állapotáról. Legutóbb a Netfixen 2021 őszén megjelent ‘Schumacher’ című dokumentumfilmben beszéltek a családtagok arról, hogyan élik mindennapjaikat a baleset óta.

„Együtt élünk otthon. Csináljuk a terápiát. Mindent megteszünk azért, hogy Michael jobban legyen és meglegyen a kényelme, és egyszerűen csak érezze a családunkat, a köteléket” — mondta akkor felesége, Corinna. „Próbáljuk folytatni családként — úgy, ahogy Michael szerette, és ahogy még mindig teszi.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!