Peter Sauber visszavásárolja csapatát a BMW-től - F1VILÁG.HU

Peter Sauber visszavásárolja csapatát a BMW-től

HIRDETÉS

A BMW vezetése megegyezett Peter Sauberrel, hogy ha indulása jogot kap a jövő évre, visszavásárolhatja csapatát, amit négy évvel ezelőtt adott el a német autógyártónak. Mindez azt is jelenti, hogy a QadBak Investment Ltd. kikerült a képből.

A BMW vezetése megegyezett Peter Sauberrel, hogy ha indulása jogot kap a jövő évre, visszavásárolhatja csapatát, amit négy évvel ezelőtt adott el a német autógyártónak. Mindez azt is jelenti, hogy a QadBak Investment Ltd. kikerült a képből.

A BMW július végén jelentette be, hogy stratégiai megfontolásból, az év végén elhagyja a Forma-1-et, de jelezte, hogy megegyezett a svájci QadBak céggel a csapat jövőbeli futtatásáról.

A német cégóriás azonban pénteken sajtóközleményében jelezte, hogy mégsem köt szerződést a QadBak Investment Ltd.-vel, melynek tulajdonosi összetételéről a mai napig nem tudni pontos információkat.

Bár korábban is már érdeklődött egykori csapata visszavásárlása iránt – aminek akkor az anyagiak miatt nem lett folytatása –, Peter Sauber végül sikeresen megegyezett a BMW vezetésével, és visszavásárolhatja csapatát, feltéve, ha lesz érvényes nevezése 2010-re.

“Nagyon megkönnyebbültem, hogy megtaláltuk ezt a megoldást, ami azt is jelenti, hogy megtarthatjuk a hinwili bázist, és a munkaerő javarészét” – mondta Sauber.

“Meggyőződésem, hogy az új csapatnak sikeres jövője lesz az F1-ben, ahol a korlátozások egyre inkább a privát csapatoknak kedveznek.”

“Dolgozóink hozzáértőek és motiváltak. Már alig várom, hogy velük együtt szembenézzek az új kihívásokkal. Továbbá köszönetet szeretnék mondani a BMW-nek az elmúlt közös négy évért, ami felettébb sikeres volt.”

A két fél közötti egyezség keretén belül a csapat létszáma 388-ról 250 körülire fog csökkenni a következő évben, így kicsivel több, mint száz dolgozótól megválik az alakulat, de nekik is segít új munkahelyet találni.

A BMW vezetése örül annak, hogy Sauber veszi át a csapat irányítását, mert meggyőződése, hogy a svájci szakembernek mindene megvan ahhoz, hogy sikerre vigye az új alakulatot.

“Örülünk ennek a megoldásnak” – mondta Dr. Klaus Draeger, a BMW igazgatótanácsának tagja. “Ez eleget tesz a legfontosabb követelménynek, hogy a csapat sikeres jövő elé nézzen.”

Hirdetés

“A Peter Sauberrel való kapcsolatunk mindig is kitűnő volt, és tisztelet övezte. Köszönetünket szeretnénk kifejezni Peter Saubernek, és az egész csapatnak az elmúlt négy évben mutatott fantasztikus együttműködésért.”

A svájci bázisú csapatnak egyelőre még nincs helye a jövő évi rajtrácson, ugyanis az FIA még nem döntött arról, mi lesz a Toyota helyével, miután a japán nagyvállalat bejelentette, elhagyja a Forma-1-et.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!