Friss hírek

Petrov a pontszerzésre hajt debütáló évében

A Renault újdonsült versenyzője, Vitaly Petrov magabiztosan készül első évére az F1-ben. Oroszország első forma-1-es pilótája minél többet szeretne tanulni csapattársától, Robert Kubicától, ám fő célja, hogy állandó pontszerző legyen.


A Renault újdonsült versenyzője, Vitaly Petrov magabiztosan készül első évére az F1-ben. Oroszország első forma-1-es pilótája minél többet szeretne tanulni csapattársától, Robert Kubicától, ám fő célja, hogy állandó pontszerző legyen.

A Renault a végsőkig kivárt, és csak egy nappal a téli tesztek kezdete előtt, új versenygépe vasárnapi bemutatóján nevezte meg második pilótáját, aki nem más lett, mint a GP2 tavalyi második helyezettje, az orosz nemzetiségű Vitaly Petrov.

Hirdetés
 

A 25 éves pilóta ezzel történelmet írt, hisz hazája első f1-es versenyzőjévé avanzsált, amit nagyban orosz szponzorainak, és pénzükek köszönhet, jóllehet eddigi munkaadói kivétel nélkül meg voltak elégedve a teljesítményével.

“Nagyon hosszú volt számomra a téli időszak, és idegesítő volt, hogy láttam, egyre több pilóta írja alá szerződését, így egyre kevesebb a szabad hely” – mondta Petrov. “Azonban mindig is tudtam, hogy egyszer eljön az én időm, és a Renault F1 Teamnek köszönhetően, ez végre megtörtént.”

“Mikor először egy Formula Renault 2.0-t vezettem még 2003-ban, nem gondoltam volna, hogy egy napon a Renault-nak fogok versenyezni a Forma-1-ben, így ez egy álom megvalósulása számomra.”

“Már alig várom, hogy beülhessek az autóba és megtegyem első köreimet, ami biztos vagyok abban, hogy fantasztikus lesz” – folytatta az orosz pilóta, aki úgy érzi, jól ki fog jönni csapattársával, akivel egy az érdeklődési körük.

“Mindketten kelet európaiak vagyunk, mindketten szeretjük a ralit és a jégversenyzést, így Robert a lehető legtökéletesebb csapattárs számomra. Már négy éve az F1-ben van, nyert versenyt, így biztos vagyok abban, hogy sokat tanulhatok majd tőle.”

Petrov úgy érzi, hogy fizikálisan bírni fogja a szériaváltást, azonban a mentális felkészülésre komoly hangsúlyt kell fektetnie, hiszen első orosz versenyzőként hatalmas lesz rajta a nyomás, hiszen mindenki sokat vár majd tőle.

Arra a kérdésre, hogy mit vár a leginkább az idei évben, a következőket felelte: “Nagyon várom az esős és az utcai versenyeket. Azért, mert karrierem elején még Oroszországban rengeteg ralin és jégversenyen vettem rész, így igen kényelmesen érzem magam csúszós körülmények között.”

“Első versenyemet is vizes pályán nyertem meg a GP2-ben Valenciában, mikor slick gumikon kezdtem meg a futamot nyirkos pályán. Azonban először meg kell tapasztalnom, hogy milyen érzés vízen menni egy Forma-1-es autóval.”

Hogy milyen célokkal vág neki debütáló évének? “A lehető legtöbbet tanulni ettől a sikeres csapattól, és Roberttől, nos, ezek a céljaim. Büszke vagyok arra, hogy itt lehetek, és a lehető legjobb munkát akarom végezni.”

“Még túl korai lenne előzetes jóslatokba bocsátkozni, mivel még nem tudhatjuk, hogy az R30 miként teljesít a többiekhez képest, de megpróbálok a lehető legközelebb maradni Roberthez, és bízom abban, hogy folyamatosan ott lehetek a pontszerző helyeken.”

Olvasóink ajánlatai:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!