Friss hírek

Petrov boldog, a Renault csalódott az időmérő után

Remek teljesítménnyel rukkolt elő a szezonzáró nagydíj szombati kvalifikációján a Renault istálló újonca, Vitaly Petrov.


Remek teljesítménnyel rukkolt elő a szezonzáró nagydíj szombati kvalifikációján a Renault istálló újonca, Vitaly Petrov.

Az orosz versenyző az időmérő edzés utolsó szakaszába jutva végül a tizedik rajthelyet szerezte meg, így jobbnak bizonyult csapattársánál, az idei évben jobbára domináló Robert Kubicánál.

Hirdetés
 

“Az autó egész hétvégén nagyon jól teljesített. Minden egyes edzésen sikerült fejlődni” – mondta elégedetten az orosz tehetség.

“Különösen a fékekkel vagyok nagyon elégedett, amik nagyon fontosak ezen a pályán.”

“A hétvége nagy részében a legjobb tíz között végeztem és nagyszerű, hogy ezt az időmérőre is át tudtam menteni.”

Petrov hozzátette, nehéz versenyre számít, ugyanakkor bízik abban, hogy egy megfelelő taktikával sikerül jó eredményt elérniük.

“Ami a versenyt illeti, kemény lesz a gumik szempontjából, és gondosan ki kell majd választanunk a megfelelő stratégiát.”

Petrovval ellentétben csalódottan nyilatkozott Robert Kubica az időmérő után: a lengyel tehetség elmondta, egész hétvégén küszködik az autóval, és az időmérőre sem sikerült megoldást találniuk a problémákra.

“Tegnap óta küszködök az autóval, egyszerűen nem tudtunk felülkerekedni a problémán, különösen az időmérőn volt nagyon rossz a helyzet” – sajnálkozott a Renault versenyzője.

“Az autó hátulja sokat csúszkált ma este, szóval nehéz volt korán a gázra lépni, így nem is sikerült jó köridőt elérni.”

“Mindent megpróbáltam, sok kanyart szélesen vettem, de egyszerűen így alakult a mai nap. Csalódott vagyok, hogy nem jutottam a legjobb tízbe, viszont idén először lesz lehetőségem arra, hogy szabadon válasszak gumikat vasárnapra – meglátjuk, hogy sikerül-e előnyt kovácsolni ebből vasárnap.”

“A szezonnak még nincs vége, megpróbálunk szerezni még néhány értékes pontot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!