Friss hírek

Petrov megúszta a verseny legnagyobb bukását

Felemás érzésekkel hagyja maga mögött Koreát a Renault alakulata: a csapat lengyel versenyzője, Robert Kubica egy remek hajrát követően végül ötödikként ért célba, míg a remekül taktikázó Vitaly Petrov egy hatalmas bukás miatt feladni kényszerült a futamot.


Felemás érzésekkel hagyja maga mögött Koreát a Renault alakulata: a csapat lengyel versenyzője, Robert Kubica egy remek hajrát követően végül ötödikként ért célba, míg a remekül taktikázó Vitaly Petrov egy hatalmas bukás miatt feladni kényszerült a futamot.

Kubica a leintést követően a csapat médiaoldalának nyilatkozva elmondta, kemény versenyen van túl, ám a jó eredmény kulcsa az volt, hogy megfelelően óvta az intermediate abroncsokat, minek hála a verseny vége felé értékes pozíciókat nyert.

Hirdetés
 

„Köszönhetően annak, hogy ötödikként értem célba, értékes pontokkal gazdagodott a csapat és ez remek jutalom azokért az erőfeszítésekért, amiket a hétvégén tettünk” – mondta Kubica.

„Hosszú és nehéz verseny volt. Az első fele nagyon trükkös volt, mert komoly problémáim voltak a gumik felmelegítésével. Egyszerűen nem volt elég tapadás, nem tudtam nyomni neki – csak arra összpontosítottam, hogy pályán tartsam az autót.”

„A verseny második fele viszont nagyon jó volt szerintem. Fontos volt, hogy vigyázzak az intermediate abroncsokra és a lehető legjobb formában tartsam őket, hogy ebből előnyöm származzon az utolsó körökben. Ekkor sikerült is néhány pozíciót előrelépni, ami azt jelentette, hogy végül minden jóra fordult.”

Kubica csapattársa, Vitaly Petrov szerencsére sértetlenül úszta meg a verseny legnagyobb balesetét: a GP2-es sorozat tavalyi bajnoka a pálya utolsó előtti kanyarjában veszítette el uralmát autója felett, majd nagy tempóval a gumifalba vágódott.

„Viszonylag korán, már a 20. körben kiálltam intermediate gumikért, szóval már meglehetősen elkoptak, mire ismét elrajtoltunk a második biztonsági autós periódus után” – kezdte a verseny értékelését az orosz versenyző.

„Megpróbáltam a mögöttem jövők előtt maradni, de az utolsó előtti kanyarban elveszítettem az uralmamat az autó felett és volt egy nagy balesetem – de rendben vagyok.”

Petrov hozzátette, véleménye szerint a versenyigazgatók jól döntöttek, amikor kivártak a verseny elindításával.

„Először vezettem ilyen extrém körülmények között, és úgy vélem, az FIA jó munkát végzett, hogy a biztonsági autó mögött útnak engedett minket és meggyőződtek a pálya állapotáról, mielőtt elrajtolhattunk.”

A Renault versenyzője emellett elmondta, természetesen nagyon csalódott a verseny alakulása miatt, hiszen erős pontszerző helyről kellett kiállnia.

„A csapat jó döntést hozott, amikor intermediate abroncsokra váltottunk, és erős pozícióban voltam – a hetedik helyen -, amikor ütköztem. Természetesen csalódott vagyok amiatt, hogy a falban fejeztem be a versenyt és nem szereztem pontot, de nagyon ösztönző volt, hogy az első tízben autózhattam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!