Petrov mentette meg a Renault becsületét Suzukában - F1VILÁG.HU

Petrov mentette meg a Renault becsületét Suzukában

HIRDETÉS

A kilencedik, pontszerző helyen zárta a vasárnapi Japán Nagydíjat a Lotus Renault GP versenyzője, Vitaly Petrov.


A kilencedik, pontszerző helyen zárta a vasárnapi Japán Nagydíjat a Lotus Renault GP versenyzője, Vitaly Petrov.

Az orosz tehetség a közepes keverékű Pirelli abroncsokkal vágott neki a futamnak, így teljesen más stratégián volt, mint a többség.

„A közepes keverékkel rajtoltunk el és mindent megtettem azért, hogy tartsam a pozíciót a startnál, hiszen a körülöttem lévők lágy gumikkal kezdték a versenyt” – mondta Petrov.

„Kissé kipörögtek a kerekeim, és így is elég jól sikerült eljönnöm, szóval, ha lágy gumikon lettem volna, nyerhettem volna néhány helyet.”

„A futam során nehéz volt megmondani, hogy működik majd a stratégia, és elég nagy kihívást jelentett az első két etap, ahol olyan versenyzőkkel kellett megküzdenem, akik lágyabb gumikon voltak.”

Petrov hozzátette, az utolsó etapban sikerült begyorsulnia a lágyabb összetételű abroncsokon, csupán azt sajnálja, hogy a nyolcadik pozícióért nem tudott harcba szállni.

„Valójában a célunk az volt, hogy a Force India előtt végezzünk. Amikor a futam vége felé felraktam a lágy gumikat, sokkal jobb lett az autó tapadása. Nem is tudom, hány autót sikerült megelőznöm. Kár, hogy Sergio [Perez] túl messze volt már.”

A Renault mindazonáltal vegyes eredménnyel zárta a versenyt, hiszen Bruno Senna csupán tizenhatodik lett.

A brazil versenyzőt saját csapattársa szorította kissé le a rajt után, a második kanyarban, ráadásul az abroncsok is komolyan hátráltatták őt a futam során.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!