Petrov nem akarta volna kiütni Alonsót

Vitaly Petrov kulcsemberévé vált a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjnak, miután remek taktikájának köszönhetően mindvégig a bajnokaspiráns Fernando Alonso előtt tudott autózni.


Vitaly Petrov kulcsemberévé vált a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjnak, miután remek taktikájának köszönhetően mindvégig a bajnokaspiráns Fernando Alonso előtt tudott autózni.

Az orosz tehetség a biztonsági autós fázis alatt állt ki kerékcserére, majd a kemény keverékű abroncsokkal teljesíteni tudta a teljes versenytávot.

Bokszkiállása után Fernando Alonso Petrov mögé ért vissza a pályára, a spanyol azonban hiába próbálkozott, nem tudta maga mögé utasítani az újonc versenyzőt.

“Kemény verseny volt egy olyan pályán, melyről tudtuk, hogy nagyon nehéz rajta előzni” – nyilatkozta Petrov a futam után.

“Egész hétvégén gyorsak voltunk és büszke vagyok a csapatomra, illetve az elvégzett munkára. Jól rajtoltam és nyertem néhány pozíciót az első kanyarban, de szerettem volna elkerülni az olyan problémákat, mint amilyenek Brazíliában ütötték fel a fejüket.”

“A biztonsági autós fázis alatt hajtottunk a bokszba, ami jó döntésnek bizonyult. Aztán próbáltam óvni az abroncsokat, mert tudtam, hogy a terv szerint a célig ki kell tartaniuk.”

A leintést követően Alonso heves kézmozdulatokkal adta Petrov tudtára, hogy gyakorlatilag miatta veszítette el a bajnoki címet, az orosz versenyző azonban elmondta, versenyezni jött a Forma-1-be, és úgy érzi, ma sikerült megmutatnia, hogy képes küzdeni.

“Hosszú csatát vívtam Fernandóval, de az autómnak jó végsebessége volt, szóval irányításom alatt tarthattam a helyzetet: csak végeztem a munkámat.”

“Ha megpróbált volna megelőzni, nem akartam volna ütközni vele, de ez nem igazán jött össze neki. Küzdeni jöttem ide és versenyezni az összes pilótával, és azt hiszem, ma megmutattam, hogy tudok küzdeni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!